субота, 13 грудня 2014 20:02

У Швеції дивом уникнули авіакатастрофи: російський винищувач ледь не зіштовхнувся з пасажирським літаком

У Швеції дивом уникнули авіакатастрофи: російський винищувач ледь не зіштовхнувся з пасажирським літаком
Фото: torange.biz

У п´ятницю в небі поблизу Швеції неподалік від Мальме (південь країни - Ред.) ледь не сталася авіакатастрофа. Іноземний військовий літак мало не зіштовхнувся з пасажирським. Про це повідомляє шведське видання Dagens Nyheter з посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

За словами міністра оборони Швеції Петера Гултквіста, військовий літак належав ВПС Росії, пише Svergie Radio.

"Мова йде про російський літак. Ми ідентифікували його за допомогою шведських винищувачів", - зазначив він.

"Це серйозно. І це просто небезпечно", - наголосив Гултквіст.

У коментарі Dagens Nyheter він зауважив, що російський літак не порушував повітряний простір Данії чи Швеції.

"Там немає ніякого порушення, проте дії РФ виглядують вкрай негативними", - підкреслив він.

Як повідомляється, пасажирський літак щойно вилетів з аеропорту Катсруп (Копенгаген, Данія), коли управління над воєнно-повітряним транспортом помітило "невидимий" військовий літак. Для ідентифікації в повітря було знято шведські та данські винищувачі.

"Військовий літак не мав транспондера, але ми знайшли його через наші радіолокаційні системи і попередили управління цивільним повітряним рухом у Мальме", - відзначив співробітник бойового управління в Лулео (місто в Швеції) Даніель Джозефсон.

"Раптом, військовий літак повернувся і я зрозумів, що приблизно через хвилину, він був би на зустрічних курсах з пасажирським літаком", - сказав він.

"Я зв'язався з цивільним управлінням повітряним рухом знову, яке вирішило розвернути пасажирський літак, і таким чином, ми уникли катастрофи", - додав Джозефсон.

У коментарі Dagens Nyheter представники збройниєх сил Данії підтвердили наявність російської військової авіації в районі інциденту в п´ятницю. Принаймі один російський військовий літак перебував у повітрі між Мальме та Борнгольмом (острів в південно-західній частині Балтійського моря - Ред.), стверджують джерела.

Окрім того, за даними видання, у березні літак, що летів з Копенгагена в Рим опинився в 90 метрах від "невидимого" російського літака.

Нагадаємо, військові літаки та кораблі РФ неодноразово фіксували в Балтійському регіоні. В цілому ж НАТО повідомило, що військові літаки РФ вже понад 100 разів вторгалися на територію, підконтрольну альянсу.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції дивом уникнули авіакатастрофи: російський винищувач ледь не зіштовхнувся з пасажирським літаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути