четвер, 12 вересня 2013 16:43

У підвалі закритої лікарні в Лаврі зберігають медикаментів на 17 мільйонів гривень
14

Історичну будівлю на території Києво-Печерської Лаври, де понад двадцять років розміщується лікарня, уряд передав церковникам кілька років тому
Фото: Фото: Андрій Жигайло
Минуло два місяці як обіцяли добудувати нову лікарню на Амосова

Сьогодні вранці троє пацієнтів інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського прикували себе до ліжка кайданами. Зробили це на третьому поверсі лікарні на території Києво-Печерської Лаври, де раніше розташовувалася клініка. Протестують проти розміщення стаціонарних хворих у корпусах колишнього шкірвендиспансеру за адресою вул.Галицька, 4.

Активісти заявляють, що мають намір не припиняти протест до тих пір, поки президент Національної академії медичних наук не скасує своє розпорядження. Згідно із ним стаціонарні хворі клініки повинні переїхати до установи по вулиці Галицькій і проходити лікування там, поки не будуть здані нові корпуси поліклініки і стаціонар для хворих на ВІЛ / СНІД та гепатит за адресою вулиця Амосова 5.

"Минуло два місяці як нам обіцяли добудувати нову лікарню на Амосова. Так нічого і не зробили. А тепер у нас є документи, які свідчать про те, що ніхто клініку на Амосова не збирається перевозити, принаймні, найближчим часом. Зараз мова йде про те, щоб перевести стаціонар клініки на вулицю Галицька. Ми проти цього, там немає жодних умов для лікування", - каже Сергій Дімітров, який лікується тут від гепатиту.

Історичну будівлю на території Києво-Печерської Лаври, де понад двадцять років розміщується лікарня, уряд передав церковникам кілька років тому. Як запевнив настоятель Лаври митрополит Павло, вони готові почекати, доки інститут переїде на нове місце, і не вимагають негайного звільнення клініки.

"Нас чому підганяє голова Національної медичної академії. Ми цього не розуміємо. Вони хочуть переселити нас в недобудовану лікарню, а там умов зовсім немає ніяких", - каже Анна Костантінова, учасниця акції і пацієнт клініки.

У академії наук кажуть що, клініка сьогодні не працює як медичний заклад. Персонал і пацієнтів перевели до інших закладів. Працівники закладу це заперечують, кажуть, що вони змушені ходити сюди на роботу, хоча лікування ніхто не проводить.

"Комісія вже склала акти, що ми переїхали, але насправді просто відправили пацієнтів додому. Виїхав тільки один підрозділ, всі інші залишились. Ми продовжуємо ходити на роботу. На складі інституту є ліків від гепатиту на 17 мільйонів гривень, а нам забороняють їх використовувати чи кудись передати, бо вони всі ніби вже переїхали. Крім того, скоро в багатьох закінчиться термін придатності, тоді получається держава дарма купила їх. А так ми можемо ними рятувати життя людям", - каже лікарка Надія Василівна.

Зараз ви читаєте новину «У підвалі закритої лікарні в Лаврі зберігають медикаментів на 17 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути