четвер, 21 серпня 2014 13:48

У запеклих боях за Іловайськ загинули 19 силовиків, 46 — поранені — Геращенко

У запеклих боях за Іловайськ загинули 19 силовиків, 46 — поранені — Геращенко
Фото: espreso.tv

Всі добровольчі батальйони міліції мають великі втрати в боях за місто Іловайськ. Про це повідомив радник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Донбас" - 8 вбитих, 12 поранених. "Азов" за вчорашній день - 2 вбитих і 7 поранених. Якщо рахувати з початку боїв за Іловайськ - 5 вбитих і 11 поранених. "Шахтарськ" - 4 вбитих і 16 поранених, в тому числі 2 важко. "Дніпро" - 2 вбитих і 7 поранених. Всі втрати "Азова", "Шахтарська" і "Дніпра" понесені за останні дні під час операцій з блокування Іловайська, які робилися, аби підтримати дії батальйону "Донбас", що захопив контроль над половиною міста в ході нічного штурму в ніч з понеділка на вівторок", - повідомив Геращенко.

Геращенко спростував думку про те, що батальйони "Азов" і "Шахтарськ" мало зробили для блокування постачання терористичних угруповань в Іловайськ. "Разом під Іловайськом загинули 16 з 64 бійців або 25% загиблих бійців спецбатальйонів МВС і Нацгвардії за весь час АТО. Це показує наскільки запеклі бої йдуть там", - підкреслив Геращенко.

Він також зазначив, що фактично зараз батальйони виконують завдання Збройних Сил, які повинні бути поставлені перед бронетанковою або мотопіхотною бригадами, практично не маючи при цьому важкого озброєння.

"З 10 доданих від ЗСУ БМП залишилося 5 штук і ті практично без боєкомплекту. Висока якість і точність роботи артилеристів, це хороша підмога, але щільність вогню для поразки всіх угруповань противника не достатня на цьому напрямку. Також під Іловайськ не було додано ЗСУ жодної одиниці танків, в той час як вчора терористи на трьох або чотирьох танках намагалися прорватися до терористів, заблокованих в місті", - написала Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «У запеклих боях за Іловайськ загинули 19 силовиків, 46 — поранені — Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути