пʼятниця, 14 березня 2014 15:05

На Одещині під землю провалилась ціла вулиця

На Одещині під землю провалилась ціла вулиця
Фото: allday.in.ua

У місті Іллічівськ на Одещині в приватному секторі під землю пішла проїжджа частина по вулиці Морській. Там терміново необхідно провести берегоукріплення, бо слідом почнуть падати і житлові будинки.

"Тут проходять всі комунікації. Газ ми вже відрізали від будинку, щоб не сталося вибуху. Водопровід поки що не зачепило", - розповідає місцева мешканка Тетяна Ковальчук.

У міській раді про цю катастрофу говорять від 2009 року, але ніхто їх не чує. Кажуть, що це надзвичайна подія природного характеру, але самотужки з цим не впораються.

"Цей мікрорайон знаходиться за метрів триста від моря. Через просідання ґрунту відбуваються обвали. Ми зверталися до Тимошенко і Ющенка, до Азарова та Януковича, але марно. У 2012 році був розроблений проект, який пройшов державну експертизу. Попередній уряд на папері виділив гроші на берегоукріплення, але жодна копійка так і не була перерахована. Це ж не сьогодні виникла проблема і обвалилася дорога. Цей процес відбувається щодня. І частково не можна вирішити це питання, бо за проектом тут має бути надійна інженерна споруда, тому всі гроші треба виділити разом", - каже заступник міського голови Іллічівська Сергій Биченко, 56 років.

Щоб вулиця Морська разом з будинками не пішла під землю - потрібно встановити дамбу. Собівартість цього проекту - 60 мільйонів гривень. Заступник мера просить допомоги у нового українського уряду.

"Ми не просимо, щоб нам дали всі гроші разом. Ми не бідні люди, зі свого бюджету можемо частково профінансувати. Але ж казначейство на сьогоднішній день пропускає тільки зарплати та соціальні виплати. Хочемо звернутися до нового уряду, аби на нашу проблему, нарешті, звернули увагу" , - каже Биченко.

Поки урядовці вирішуватимуть питання, жителі Морської самі борються із обвалами - укріплюють паркани та будинки, аби не провалилися.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині під землю провалилась ціла вулиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути