середа, 25 березня 2015 16:01

В Одесі затримали трьох терористів із півкіло тротилу і символікою "Новоросії"
7

СБУ попередила черговий теракт в Одесі: затримала трьох диверсантів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови СБУ України Маркіян Лубківський.

"Було затримано громадянина "С" 1973 р.н., одесита, який незаконно зберігав та виготовляв СВП, вогнепальну та холодну зброю, брав участь у трагічних подіях 2 травня 2014 р. в Одесі. Під час обшуку у "С" вилучено СВП потужністю в 500 г. в тротиловому еквіваленті, компотенти до СВП, вісім пістолетів, три гвинтівки, споряджені снайперські приціли, набої, а також антиукраїнська, сепаратистська література. Діяльність "С" координували невстановлені особи з Криму", - повідомив Лубківський.

Другий затриманий - учасник місцевого "Антимайдану" громадянин України "А", 1996 р.н. У ході обшуків за місця його проживання виявлено та вилучено атрибутику т.зв. "Новоросії".

"Затримано громадянина України "Т" 1980 р.н., ще одного активіста місцевого "Антимайдану". Під час допитів з'ясувалося, що "Т" є активним учасником т.зв. проекту "Куликове поле". Він підтримує контакти з мешканцями Одеси, які беруть участь у збройному протистоянні на сході України у складі терористичних угруповань.

Під час опитування "Т" повідомив, що спільно із згаданим вище громадянином України "А" виношував наміри виготовлення саморобного вибухового пристрою (СВП) з метою можливого вчинення терористичного акту на території Одеського регіону (однією з цілей для скоєння теракту розглядався офіс одеської "Самооборони")", - написав Лубківський.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі затримали трьох терористів із півкіло тротилу і символікою "Новоросії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути