середа, 13 лютого 2013 09:27

У Новій Зеландії багатодітна матір померла від передозування Coca-Cola

У Новій Зеландії багатодітна матір померла від передозування Coca-Cola
Фото: ru.tsn.ua

Патологоанатоми поставили крапку у справі про смерть 30-річної мешканки Нової Зеландії Наташі Харріс, яку раніше підозрювали у смертельному отруєнні Coca-Cola. Коронери постановили, що жінка дійсно померла від "передозування" газованим напоєм.

За висновком лікарів, матір вісьмох дітей померла в результаті серцевого нападу, який був викликаний тим, що жінка щодня вживала не менше 10 літрів Coca-Cola, перевищуючи максимально допустиму медиками дозу кофеїну у два рази.

Наташу Харріс виявив її співмешканець Крістофер Ходгкінсон на підлозі власної ванної у лютому 2010. Вона жадібно хапала повітря губами, її коханий тут же викликав швидку, однак та приїхала надто пізно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кока-кола може викликати цистит

Розслідування зайняло майже три роки. Представники фірми досі заперечують, що надмірне споживання виробленого ними напою могло призвести до настільки плачевних результатів. В офіційній заяві Coca-Cola йдеться, що керівництво компанії "сильно розчароване" тим, що лікар зосередив свою увагу саме на їх продукті, хоча Харріс вела в цілому нездоровий спосіб життя, і на її смерть могли вплинути десятки чинників.

Тим не менш, коронер Девід Крерар заявив, що, якби не величезна кількість випитої "коли", малоймовірно, що вона б померла від зупинки серця в такому віці. Як повідомляє новозеландське телебачення, Крерар підрахував, що десять літрів Coca-Cola дорівнює більш, ніж одному кілограму цукру і 970 міліграм кофеїну.

Патологоанатом додав, що незадовго до смерті у багатодітної матері випали всі зуби.

Разом з тим, Крерар зазначив, що компанія не несе відповідальності за споживачів, які п'ють таку кількість газованої води. Сама пані Харріс повинна була потурбуватися про своє здоров'я. Той факт, що за кілька років до смерті у жінки випали всі зуби і кілька її дітей народилися без емалі на зубах, повинно було стати попередженням для неї самої та її сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «У Новій Зеландії багатодітна матір померла від передозування Coca-Cola». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути