вівторок, 15 листопада 2011 14:26

У багатодітній сім'ї на Миколаєвщині жорстоко били і знущалися над дітьми

У багатодітній сім'ї на Миколаєвщині жорстоко били і знущалися над дітьми

В обласну дитячу лікарню Миколаєва 14 листопада був госпіталізований малолітній житель Очаківського району 2007 р.н. з діагнозом "численні гематоми, садна, забиті місця тулуба і опіки обличчя".

Співробітниками Очаківського МВ УМВС України в Миколаївській області встановлено, що тілесні ушкодження дитині заподіяли члени сім'ї.

Багатодітна сім'я, яка живе в одному з селищ Очаківського району, вже давно перебувала під пильною увагою і правоохоронців, і соціальних служб. Шестеро дітей віком від 6 років до декількох місяців росли і виховувалися у вкрай несприятливих умовах. Щодо матері неодноразово складалися адміністративні протоколи, виносилися попередження про необхідність уважного і дбайливого ставлення до своїх нащадків, але ніякого результату вжиті заходи не давали.

Навідавшись в сім'ю в черговий раз, комісія, до складу якої увійшли представники селищної ради, соціальний та медичний працівники, побачила жахливу картину. Один із синів - малолітній 2007 року народження, знаходився в кутку, руки його були зв'язані капроновою мотузкою і підняті вгору. Малюк, одягнений лише в колготки, які були спущені і мокрі, вже навіть не плакав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через недбалість луганських лікарів загинуло немовля

Співробітники слідчо-оперативної групи райвідділу міліції, прибувши за викликом голови селищної ради, констатували, що у малолітнього кисті рук набрякли і були синього кольору, губи мали сліди опіків, а на тулуб були численні сліди від побоїв. Не в кращому стані були й інші діти.

В даний момент всі неповнолітні члени сім'ї госпіталізовані в медичні заклади.

Правоохоронцями збираються матеріали для надання до прокуратури району для порушення кримінальної справи, попередня кваліфікація злочину - ст.166 КК України ("Злісне невиконання обов'язків з догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування"). Карається обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Зараз ви читаєте новину «У багатодітній сім'ї на Миколаєвщині жорстоко били і знущалися над дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути