вівторок, 14 жовтня 2014 16:10

Спецтема: Війна на Донбасі

В Краматорську схопили "завгоспа" ДНР і бойовика "Вія"

В Краматорську схопили "завгоспа" ДНР і бойовика "Вія"
Фото: google.com.ua

Протягом доби оперативні групи контррозвідки СБУ на території Луганщини та Донеччини затримали чотирьох громадян України, які брали активну участь у терористичній діяльності ЛНР та ДНР, повідомляє прес-центр СБ.

Минулої ночі у Краматорську затриманий громадянин "А", 1966 р.н., – "завгосп" місцевого осередку ДНР. За наявними даними, зловмисник займався примусовим збором від мешканців міста та "спонсорів" з числа місцевих бізнесменів коштів, продуктів харчування, промислових товарів для забезпечення терористів. Зокрема, на його "утриманні" перебували бойовики, які чергували на блокпостах у м. Костянтинівка.

Того ж дня у передмісті Краматорська співробітники СБУ затримали громадянина України "Д", 1978 р.н., – бойовика на прізвисько "Вій". Встановлено, що під керівництвом ватажків терористів "Погранець", "Ганс" та "Гера" він брав участь у збройних нападах на українських військових, здійснював озброєне чергування на блок-постах "ДНР" у Слов'янську. У затриманого вилучено вогнепальну зброю та велику кількість набоїв до неї.

Під Луганськом СБУ затримала двох місцевих мешканців, 1958 та 1986 р.н., які брали участь у терористичній діяльності ЛНР.

56-річний луганчанин "І" ще навесні ц.р. ініціативно вступив до т.зв. "Добровольчої народної дружини Луганської народної республіки", члени якої, прикриваючись гаслами про добрі наміри із нібито охорони громадського порядку, тероризували місцевих жителів м. Новодружеськ, встановили свої порядки проживання на підконтрольній їм території – "непокірних" містян захоплювали та відправляли до застінок місцевих каральних органів терористів на "перевиховання".

Затриманий того ж дня 28-річний луганчанин "К" у своїй власній "студії" відеозапису створював відеоролики із закликами до повалення конституційного ладу України, вступу до бандформувань місцевих терористичних організацій та поширював її на місцевих телеканалах та у мережі Інтернет. Заборонену відеопродукцію вилучено та передано на слідчу експертизу.

У рамках статті 258 Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «В Краматорську схопили "завгоспа" ДНР і бойовика "Вія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути