четвер, 26 грудня 2013 22:30

У Києві затримали афериста, а громадськість вирішила, що викрадений активіст

У Києві затримали афериста, а громадськість вирішила, що викрадений активіст
Фото: Reuters
Сьогодні в центрі Києва відбулося повторне затримання маловідомого співака Максима Островського, якого звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах, легалізації та відмивання грошей. Раніше він був відпущений судом під заставу в 250 тисяч гривень, незважаючи на мітинги під судом і заклики сотні ошуканих людей посадити афериста. Після цього співак втік. Інформація про те, що Островський знаходиться за межами України, не підтвердилася.

Останнім часом він проживав на Печерську, там і був затриманий - неподалік від свого будинку. Обчислити втікача в черговий раз допоміг правозахисник у сфері кредитних афер Богдан Хаустов. Як повідомив кореспонденту Gazeta.ua Хаустов, момент затримання перехожі сприйняли як викрадення, а співак разом зі своїм супутником спробували чинити опір.

В даний час шахрая везуть в Ужгород на автомобілі, а в мережі вже "гуляє" інформація про викрадення людини і називаються номери авто "викрадачів".

- Подальшу долю Островського вирішить черговий суд - у зв'язку з тим, що він порушив підписку, його можуть укласти під варту, - каже Богдан Хаустов. - З 27 липня Островський був оголошений в розшук. А через Майдан люди приняля правоохоронців за тітушек - вирішили, що затримали активіста евромайдана, напевно.

Максим Островський заснував компанію "Б.а.н.к.юэй" і ще як мінімум 4 шахрайські організації, які спеціалізуються на швидкі кредити без застави.

- Це абсолютно така сама лавочка, як і "Альянс Україна" - теж мова йде про лотереї, а не про отримання позики. У них і договори один-в-один. Постраждали від Островського десятки тисяч людей, він привласнив мільйони гривень, - говорить Хаустов.

Нагадаємо, до 8 років в'язниці засуджений макіївчанин Андрій Калугін, якого обдурили в компанії "Альянс Україна". Доведений до відчаю, чоловік взяв у заручниці консультанта цієї організації. Донецька міліція закрила справу за статтею "Шахрайство", після чого керівники компанії "Альянс Україна" продовжили свою діяльність в новому офісі в центрі Донецька. А по місцевому телебаченню зараз йде рекламна компанія "Альянс Україна", котоаря містить неправдиві відомості.

- Треба швидше приймати закон про боротьбу з фінансовими пірамідами, так як безкарність придбала масштаб державної, - каже Богдан Хаустов, ініціатор акції "Стоп шахрай".
Зараз ви читаєте новину «У Києві затримали афериста, а громадськість вирішила, що викрадений активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути