середа, 28 травня 2014 11:00

В Києві у Турчинова вимагали звільнити заручників Донбасу
3

Фото: Антон Голобородько

Біля Адміністрації президента зібралось близько 100 людей, які вимагали владу серйозніше займатись питанням зниклих на Донбасі людей. Зокрема, мова йде про Павла Юрова і Дениса Грищука, режисерів, які вже майже два місяці перебувають у полоні в Слов'янську.

"Коли зникли представники ОБСЄ, СБУ їх звільнила дуже швидко, а коли зникають звичайні люди, вони нікому не цікаві. Там багато журналістів, активістів, режисерів, для яких живе спостереження за такими подіями дуже важливе і їх зараз навіть не намагаються звільнити", - розповів друг одного зі зниклих Антон.

Люди тримали в руках плакати "Павло Юров і Денис Грищук - заручники у Слов'янську", "Требуем освобождения заложников", "Поважайте та забезпечуйте права людини".

"Ми зараз знаємо про трьох людей, які опинились в полоні за свою громадянську позицію. Але люди, які були в середині, говорять, що тільки в Луганському СБУ є кілька десятків викрадених і ніхто не знає про них точно. Ми хочемо, щоб влада зараз почала вести якісь перемовини і взагалі цікавитись долею цих людей. Влада навіть не пробує звільнити їх, переймаються лише родичі та друзі. Справа в тому, що терористи про цих людей забувають, коли розуміють, що за них особливо нічого не виміняти. А у людей є сім'ї діти, які їх чекають і не можуть собі дозволити виїхати без них. Їхні адреси відомі терористам і вони також в небезпеці", - пояснила Юлія Красильнікова, активістка Восток SОS, ініціативної групи, що займається допомогою біженцям зі сходу і півдня країни.

Точної кількості людей, що перебувають в полоні терористів на сході України, не знає ніхто, навіть самі терористи, говорять учасники акції.

Зараз ви читаєте новину «В Києві у Турчинова вимагали звільнити заручників Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути