пʼятниця, 31 січня 2014 12:24

У Києві міліція для захисту від вандалів збирає "народні дружини"

Сьогодні вранці, 31 січня, мешканці Святошинського району помітили на дверях своїх під'їздів оголошення про набір так званих добровільних народних дружин. Збирає загони міліція.

В оголошеннях, зокрема, йдеться, що у зв'язку із відволіканням основних сил міліції до місць масових акцій, збільшилась кількість правопорушень у спальних районах. Тому до мешканців звертаються із пропозицією організувати у своїх будинках і подвір'ях чергування і патрулювання громадської варти та підсилити Громадське формування ДНД.

 

 

 

 

 

У міліції, за телефоном, вказаному в оголошенні, підтвердили інформацію про збір добровільних дружин з охорони порядку. Аби потрапити до загонів, треба прибути до Святошинського райуправління, у чергову частину. Звідти охочих направлятимуть у кадровий відділ. Набирають і хлопців, і дівчат. Радять взяти із собою паспорт чи документ, який засвідчує особу.

На запитання, чи видаватимуть "бійцям" зброю, остаточної відповіді не дали. Мовляв, все залежить від того, як пройдете співбесіду, як виконуватимете функції з охорони громадського порядку. Також у міліції не уточнили, проти яких сил виступатимуть народні дружини.

Зараз ви читаєте новину «У Києві міліція для захисту від вандалів збирає "народні дружини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути