вівторок, 15 січня 2013 11:54

У Карпатах лавиною накрило двох сноубордистів. Один з екстрималів загинув

У Карпатах лавиною накрило двох сноубордистів. Один з екстрималів загинув
Фото: unian.net

На вихідних у Карпатах поблизу райцентру Міжгір'я Закарпатської області під лавину потрапили двоє сноубордистів. Один з них загинув, іншого вдалося врятувати. Наразі хлопець перебуває під наглядом лікарів в обласній лікарні Ужгорода.

Сходження лавини з гори Гимба відбулося у суботу по обіді. В цей час на горі перебували двоє туристів: 25-річний Дмитро з Полтави та 26-річний Максим із Києва. Рятувальники припускають, що хлопці самі могли спровокувати сходження снігової маси катанням на сноубордах, оскільки в цю пору в горах спостерігалася підвищена лавинонебезпека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Закарпатській області під снігову лавину потрапило 2 туристів

"Коли снігова шапка накрила хлопців, молодший встиг написати СМС-повідомлення своєму товаришеві, що перебував у місті. Той повідомив про подію рятувальників. На пошуки хлопців вирушили працівники МНС, лісники, місцеве населення", - розповіла Наталія Батир із обласного управління МНС.

Сноубордистів шукали 20 годин, оскільки в горах був туман. Першим знайшли Дмитра – він лежав у снігу і гукав про допомогу. Коли спускалися з ним донизу, натрапили на тіло Максима. Хлопець був уже мертвий, оскільки снігова шапка накрила його повністю.

"Лавина була дуже великою: 2 кілометри в довжину, 300 метрів у ширину та 2-3 метри в глибину. Дмитро народився у сорочці", - кажуть в МНС.

Зараз ви читаєте новину «У Карпатах лавиною накрило двох сноубордистів. Один з екстрималів загинув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути