четвер, 23 квітня 2015 16:29

У Харкові затримали трьох причетних до терактів "оплотівців"
3

Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України затримала у Харкові ще трьох членів кримінально-терористичної організації "Оплот", причетних до обстрілу обласного військкомату та вчинення вибухів на об'єктах залізничної інфраструктури.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

"Затримані протягом 21-22 квітня ц.р. входили до знешкодженої на початку місяця диверсійної групи, яких координував з Росії Жилін. Тоді у рамках спеціальної операції із зачищення регіону від диверсантів та терористів Служба затримала одинадцять "оплотівців".

Мешканець Харкова, 1975 р.н., обґрунтовано підозрюється у диверсіях на залізниці: вчиненні вибухів біля станції Зелений колодязь Чугуївського району у лютому та під час руху пасажирського потягу у районі м. Чугуїв у березні ц.р., приведення у дію вибухового пристрою під вантажним потягом сполученням "Основа-Шебелинка" у квітні.

Під час обшуків його помешкання правоохоронці вилучили саморобні вибухові пристрої на основі пластиду. Крім того, вилучено автомати АК-74 (один з підствольним гранатометом), 5 боєприпасів для гранатомету ВОГ-25, вогнемет "Шмель", бойовий пістолет з 4-ма спорядженими магазинами до нього, велику кількість набоїв калібру 5,45 мм.

Наступного дня співробітники СБУ затримали двох його спільників. Диверсанти на прізвиська "Ламбада" та "Малиш" у серпні минулого року вчинили терористичний акт – з вогнемета "Шмель" обстріляли Харківський обласний військовий комісаріат.

Зловмисники готували нові диверсії в регіоні, у них вилучено значну кількість зброї та вибухівки", - розповіли у СБУ.

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, встановлюються інші спільники затриманих.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові затримали трьох причетних до терактів "оплотівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути