четвер, 06 червня 2013 19:56

У Донецьку "замурували" 81-річну стареньку

Неходяча пенсіонерка Віра Василівна Ляхович, мешканка вул. Арсенова в Донецьку 7-у добу замкнена в квартирі і позбавлена ??можливості звернутися за медичною допомогою. Бабуся ізольована з 31 травня. На болісну смерть прирекла стару власна внучка, яка є власницею житлоплощі і не пускає на поріг сторонніх. Квартира знаходиться на 1 поверсі, завдяки чому дочка пенсіонерки має можливість передавати жінці продукти і воду, але потрапити всередину не вдається - вікно заварено гратами.

Правозахисник Олександр Кудінов звернувся в Gazeta.ua, щоб заявити про бездіяльність правоохоронних органів. За його словами, звернення до міліції не дають результату.

- З 31 травня не можу провідати маму, двері в її кімнату донька замкнула на замок зовні, ключів від квартири у мене немає. 10 травня в мами стався перелом шийки стегна, вона не пересувається, їй потрібна допомога, потрібен постійний догляд. Я ж не можу потрапити в квартиру і навіть не можу домовитися з донькою, щоб вона винесла за бабусею туалет. 4 червня викликала мамі "швидку" - бригаді лікарів вдалося потрапити всередину після довгих умовлянь, завдяки чому мама поїла, адже вона не може дістатися навіть до підвіконня, куди я ставлю бульйон. У соціальній службі відмовили в допомозі, - розповіла кореспонденту дочка старенької Лариса Степанівна Ляхович.

У жорстокому нелюдському ставленні родичі звинувачують 30-річну Яну Моїсеєнко. Рік тому сім'я, що складалася з бабусі, матері та доньки, обміняла свою квартиру в центрі Донецька на квартиру більшої площі в Куйбишевському районі. Віра Василівна залишилася жити з онукою у трикімнатній квартирі, а Лариса Степанівна з'їхала до чоловіка.

У міліції посилаються на те, що квартира - приватна власність Яни Моїсеєнко. Але Віра Василівна так само прописана в ній.



- Зверталася не менше п'яти разів на Куйбишевський райвідділ, писала заяви 1 та 2 червня, викликала 102. Спочатку відповідали: ми нічого не можемо зробити, один раз прийшов міліціонер - опитав бабусю, і на цьому все, - каже Лариса Ляхович.

- "Моя квартира - що хочу, те й роблю", - так пояснила мені Яна. Коли ж я поставила запитання: "А якщо помре людина?", Вона відповіла: "Це моя справа!", - Обурюється адвокат Ірина Ельчанинова.

- Життя людини за Конституцією вища цінність. Правоохоронці потурають злочину. Тут же очевидно стаття 135 Кримінального кодексу - "Залишення в небезпеці людини"! Якщо не порушать кримінальну справу, нічого не зміниться, - коментує правозахисник Олександр Кудінов.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку "замурували" 81-річну стареньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути