пʼятниця, 30 вересня 2011 18:56

У Донецьку розпочався суд над сімнадцятирічними скінхедами

30 вересня в Пролетарському райсуді Донецька розпочався суд над сімнадцятирічним скінхедами Романом Ільченко та Аліною Нагорною.

10 травня вони заманили в гості двох знайомих першокурсниць і перерізали їм горло. 17-річна Карина 2 роки тому зустрічалася з Романом, а останнім часом до неї залицявся студент з Йорданії, що викликало ненависть у колишнього хлопця. Друга жертва - 16-річна Олена була вбита за компанію.

Ільченко 18 разів ударив ножем "колишню кохану". Його соратниця Нагорна завдала 62 ножових поранення другій дівчині. Після цього пара спробувала представити злочин як напад невідомих, в якому вони самі ледве не загинули.

До вступу до ВНЗ Карина та Олена 2 роки вчилися з Романом Ільченко у престижному донецькому ліцеї № 6. І жертви, і обвинувачені - з благополучних сімей, добре вчилися, були студентами і єдиними дітьми у сім'ях.

Підсудні визнали свою провину повністю. Але Аліна Нагорна стверджує, що перебувала під впливом Ільченко, якого вона називала демоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скінхеди у Криму жорстоко вбили двох людей

За словами заступника прокурора району Артура Остапенка, слідству не вдалося довести, що вбивство скоєно на расовому грунті, але при обшуку в Ільченко знайшли свастику і фашистську літературу.

"Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим - 10 років позбавлення волі. Якби вони скоїли вбивства місяцем пізніше, коли обидва досягли повноліття, покарання могло б бути 15 років колонії або навіть довічне ув'язнення", - сказав державний обвинувач.

Товариші по нацистським переконанням зараз активно підтримують Романа Ільченко в Інтернеті. "Чекаємо і пам'ятаємо, брат! Слава Русі!", - пише скінхед Едик Соболєв.

"Рома - світла і чиста людина, безстрашний солдат нації, добрий для друзів і нещадний для ворогів. Він не маніяк, а ідеаліст, людина з високими моральними принципами", - висловився в соціальній мережі донецький расист Олександр Міллер.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку розпочався суд над сімнадцятирічними скінхедами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути