середа, 14 серпня 2013 12:38

На Черкащині уже третій день не можуть загасити пожежу

На Черкащині уже третій день не можуть загасити пожежу
Фото: tsn.ua

12 серпня поблизу села Рацеве Чигиринського району на Черкащині спалахнула пожежа на торфовищах, що біля річки Тясмин. Пожежа сталася внаслідок підпалів невідомими очерету. Через вітер та спеку вогонь перекинувся на поклади торфу, що знаходилися поряд. Від місця загоряння до села 7 кілометрів.

"Пожежа розпочалася вранці, було вирішено на терміновому засідання негайно ліквідувати осередки вогнища. Це не така масштабна пожежа, наприклад, у 2010 році велика пожежа була на торфовищах у Драбівському районі, її гасили кілька тижнів. Подібні випадки раніше ліквідовувалися на торфовищах у селищі Ірдинь Черкаського району", - розповів Костянтин Проценко, помічник начальника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

На місці події щодня працюють 20 пожежників, лісівників та жителів Рацевого. Спеціальне обладнання і переносні мотопомпи та екскаватор привезли із Черкас для того, щоб швидко ліквідувати пожежу, яка може поширюватися через спеку.

"Гасять водою, але торф такий як олія — відштовхує від себе воду, тому вогонь складно загасити, потрібно спочатку обкопувати джерело поширення пожежі, а тоді аж заливати водою з дренажних каналів Тясмина. Вогонь до населеного пункту перейти не може, бо з одного боку — бетонна дорога, а з іншого річка", - повідомляють в прес-службі в ДСНС.

Наразі пожежні роботи на торфовищі тривають. У районі оголосили найвищий п'ятий рівень пожежної небезпеки.

 

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині уже третій день не можуть загасити пожежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути