пʼятниця, 27 вересня 2013 15:19

У центрі Києва люди перекрили вулицю, аби завадити вивести залишки історичної будівлі

Кілька десятків мешканців та активістів перекрили вулицю Жилянську в Києві, щоб завадити вивезти залишки знесеного позавчора будинку №120б. На вулиці утворився величезний затор з будівельної техніки та автомобілів, кажуть жителі сусідніх будинків.

Будинок на Жилянській 120б знесли кілька днів тому. На його місці хочуть зробити парковку та заїзд до сусідньої багатоповерхівки-новобудови.

"Вони знесли будинок, який мав статус пам'ятки. Тоді тут цілі бої були. Пригнали зо 20 спортсменів. Тепер копають котлован. Тут є кілька невідомих в масках, вони вже побили місцевого пенсіонера, його забрала швидка допомога. У них немає жодних документів, а міліція ніяк не реагує на це", - каже місцева жителька Наталія Петрова.

Будинок звели у 1918 році. У 2007 році мешканців виселили через аварійний стан, відтоді він стояв закинутим. Поруч працювала автомийка. Будівельники стверджують, що знесли саме автомийку, а не історичну будівлю.

Вранці кілька десятків невідомих у масках напали на будівельників, потрощили спецтехніку і перекинули будку охоронців.

5 вересня, в центрі Києва на вулиці Саксаганського 111, знесли старовинний маєток, в якому жив відомий український політик та історик Михайло Грушевський.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва люди перекрили вулицю, аби завадити вивести залишки історичної будівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути