Ексклюзиви
вівторок, 06 вересня 2011 11:58

Ураган "Катя" набрав потужності і йде до східного узбережжя США

Ураган "Катя" набрав потужності і йде до східного узбережжя США

Потужність урагану "Катя", що йде до східного узбережжя США з Атлантики, підвищена до четвертої категорії.

За даними Національного центру прогнозування ураганів США, близько 06:00 за київським часом "Катя" перебувала в 725 кілометрах на південь від Бермудських островів. Згідно з розрахунками метеорологів, ураган рухається на північний захід зі швидкістю близько 17 кілометрів на годину і через кілька днів досягне східного узбережжя США, Бермудських та Антильських островів, а також частини Багамського архіпелагу.

Максимальна швидкість вітру, створюваного "Катею", сягає майже 60 метрів в секунду (215 кілометрів на годину). За прогнозом метеорологів, ураган з високою ймовірністю торкнеться східного узбережжя США і острови Атлантики, завдавши істотної шкоди інфраструктурі. Для порівняння, урагану "Катріна", що обрушився на південний схід США в 2005 році, також була присвоєна четверта категорія небезпеки.

За оцінками метеорологів CNN, ураганні вітри швидкістю до 33 метрів в секунду (120 кілометрів на годину) поширюються на 95 кілометрів від епіцентру "Каті". Пориви швидкістю від 16,7 метра в секунду (60 кілометрів на годину) відчуваються на відстані до 335 кілометрів від епіцентру шторму.

У понеділок, 5 вересня, "Каті" була присвоєна третя категорія небезпеки за шкалою Саффіра-Сімпсона. За даними Associated Press, вірогідність удару урагану по східному узбережжю США оцінювалася як низька. Проте, метеорологи агентства рекомендували жителям атлантичного узбережжя і Нової Англії уважно стежити за прогнозами.

Наприкінці серпня 2011 року по східному узбережжю США пройшов ураган "Ірен". Влада країни ввела надзвичайний стан у десяти штатах, включаючи Нью-Йорк, де вперше в історії міста оголосили обов'язкову евакуацію близько 300 тисяч осіб. Протягом кількох днів у прибережних зонах Сходу США було перервано пасажирське залізничне сполучення і закриті аеропорти. Ураган "Ірен" забрав життя 44 людей. За попередніми оцінками, збиток від стихійного лиха склав до 10 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Катя" набрав потужності і йде до східного узбережжя США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути