четвер, 13 червня 2013 16:08

Українські хакери намагалися вкрасти в США 15 мільйонів доларів

Українські хакери намагалися вкрасти в США 15 мільйонів доларів
Фото: actualnews.org

Прокуратура американського штату Нью-Джерсі висунула звинувачення у спробі викрасти 15 мільйонів доларів восьми ймовірним учасникам міжнародної групи кіберзлочинців, яку очолював громадянин України.

За даними федерального прокурора Пола Фішмана, обвинувачені намагалися отримати незаконний доступ до електронних рахунків компаній, банків і урядових установ, з-поміж яких - Automatic Data Processing Inc, Citigroup Inc, eBay Inc, PayPal, JPMorgan Chase & Co, TD Ameritrade Holding Corp, а також Пентагону.

Ймовірним лідером угруповання слідство називає Олексія Шарапку з Києва (Oleksiy Sharapka), якому допомагав Леонід Яновицький (Leonid Yanovitsky) - також киянин. Іншими фігурантами слідства є Олег Підтергеря (Oleg Pidtergerya), Ілля Остап'юк (Ilya Ostapyuk) і Річард Гундерсен (Richard Gundersen) з Нью-Йорка, Андрій Ярмоліцький (Andrey Yarmolitskiy) з Атланти, Роберт Дубук (Robert Dubuc) і Ламар Тейлор (Lamar Taylor) з Массачусетсу.

Фішман заявив, що з восьми обвинувачених минулого тижня заарештовано чотирьох - Дубука, Остап'юка, Підтергерю і Ярмоліцького, - решта наразі залишається на волі.

Учасників угруповання звинувачують у шахрайстві, відмиванні грошей та крадіжці особистих даних. У разі визнання винними їм загрожує до 20 років позбавлення волі.

Згадаймо, прокуратура США звинувачує компанію Liberty Reserve у сприянні злочинцям у відмиванні коштів на суму понад 6 мільярдів доларів. Засновником бізнесу є громадянин США українського походження Артур Будовський.

Зараз ви читаєте новину «Українські хакери намагалися вкрасти в США 15 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути