пʼятниця, 07 березня 2014 15:53

Українська армія може за лічені хвилини позбутися загарбників - експерт

Українська армія може за лічені хвилини позбутися загарбників - експерт
Війна в Криму: українська армія може подолати загарбників. Фото: pravda.lutsk.ua

Українські військові можуть легко дати відсіч бандитським формуванням в Криму, які блокують українські військові частини. Не роблять цього лише тому, що український народ не хоче війни.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив президент Асоціації "Українські оборонні технології" Володимир Грек.

"Головне завдання України зараз - мінімізувати намагання Росії відновити конфлікт. У нас є частини, які повністю готові до військових дій. Наприклад, спецназ в Перевальному. Там є бойові танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, артилерійські системи. Це все дозволяє в лічені хвилини розбити ті підрозділи Російської Федерації, які її оточують. Ці намагання хлопців у масках погрожувати хлопцям у Перевальному, вимагати здатися - смішні. Це не можливо. Легко можемо оточити тих людей, від яких відмовилось керівництво Російської Федерації, виконати завдання по їх захопленню без проливання навіть краплі крові. Роззброїти це бандформування", - сказав Грек.

За його словами, військові не роблять цього, щоб не спровокувати ескалацію конфлікту.

"Сергій Шойгу хоч відмовився від своїх солдат, але ж може й передумати. Тому краще не будити лихого. Дуже важливо затримувати екстремістів. Треба відкрито показувати, хто насправді проводить революцію в Україні. Що більшість із них - громадяни Російської Федерації. Хоча це вже не є секретом", - зауважив Грек.

Експерта обурюють причини введення російських військ на територію України. Серед яких - мовне питання.

"Воно підігрівалось екстремістами як із однієї, так і з іншої сторони. Я не забуду, як після радісних подій Євро-2012, які безумовно об'єднали нашу країну, Вадим Колесніченко поставив мовне питання. Тоді "беркутівці" були злі, бо їм обіцяли відпустки після проведення чемпіонату. А натомість вони мали охороняти громадський порядок", - пригадав Грек.

З його слів, коли конфлікт затихне, Україні необхідно оголосити референдум про входження України до НАТО.

"Це рішення забезпечить обороноздатність країни і безпеку. А також відродить збройні сили України. Самі їх не піднімемо. А НАТО їх озброїть, навчить, в складі контингенту військ зможе вирішувати складні завдання", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія може за лічені хвилини позбутися загарбників - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути