субота, 30 серпня 2014 10:41

Спецтема: Війна на Донбасі

"Українцям дали ще дві години, щоб здатися" - Семенченко про Іловайськ

"Українцям дали ще дві години, щоб здатися" - Семенченко про Іловайськ
real-vin.com

Виведення українських військових, які опинились у оточенні під Іловайськом, відкладається через неузгодженість з проросійськими військовими формуваннями, які блокують сили АТО. Про це на своїй сторінці написав командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Воинская часть окружившая хлопцев по Червонопильске ничего не знает про договорённости и дала еще два часа на сдачу. Надеюсь что это просто медленные шестеренки военной бюрократической машины", – пише комбат.

За словами Семенченка, він повідомив про ситуацію, що склалася, президента і командувача Нацгвардії. Щоб відкласти час дії ультиматуму (бойовики давали час до 10.00, щоб українські військові здалися), командир "Донбасу" каже, що змушений був вступити в контакт з розвідувальною ротою повітряно-десантних військ Російської Федерації.

"Прибыли в точку. Ситуация следующая: три котла окружения. Новокатериновка, Старобешево и Червонопильске. В последнем селе – "Донбасс" и остатки тех частей которые не сдались. Подбадриваем ребят по телефону. Списки удалось начать составлять только сейчас, всю ночь не было связи. Где командующий группировкой и все комбаты пока неизвестно", – повідомляє Семенченко.

Раніше у "Донбасі" повідомляли про домовленість з бойовиками о 10.00 ранку 30 серпня вивести українських військових з-під Іловайська спеціальним коридором.

Вчора заблоковані українські сили під Іловайськом намагалися прорватися з оточення, проте натрапили на кілька приготованих бойовиками засідок. Повідомляли про серйозні втрати.

Зараз ви читаєте новину «"Українцям дали ще дві години, щоб здатися" - Семенченко про Іловайськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути