пʼятниця, 16 грудня 2011 17:09

У Сирії поліція відкрила вогонь по мітингувальникам, загинули 14 людей

У Сирії поліція відкрила вогонь по мітингувальникам, загинули 14 людей

Щонайменше 14 демонстрантів були вбиті в п'ятницю 16 грудня під час розгону акцій протесту в Сирії. За даними джерел телеканалу, військові і поліцейські вбивали людей на демонстраціях в різних містах країни.

Як зазначає Agence France-Presse, акції протесту в цей день були особливо численними. Так, в Хомсі на демонстрації вийшли не менше 200 тисяч осіб. Тисячі людей взяли участі в мітингах в Дамаску, Хамі, Дейр аз-Заурі, Дераа та інших населених пунктах.

Учасники акцій вимагали від Ради безпеки ООН і Ліги арабських держав негайно вжити заходів, щоб змусити уряд Сирії припинити насильство щодо співгромадян.

Як відзначає агентство, масовості демонстрацій додало зміна позиції Росії, яка запропонувала власний варіант резолюції ООН по Сирії. Москва, зокрема, закликала всі сторони конфлікту утриматися від застосування сили.

Протистояння між урядом та демонстрантами триває з березня 2011 року. За цей час у країні з'явилися повстанці, які ведуть збройну боротьбу за зміну режиму.

Усього в зіткненнях в Сирії за минулий з березня час загинули понад п'ять тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії поліція відкрила вогонь по мітингувальникам, загинули 14 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути