середа, 12 лютого 2014 11:51

У Криму прихильникам Євромайдану підкидають "чорні мітки"

У Сімферополі невідомі особи розклеюють на вулицях міста листівки з фотографіями громадських активістів, які підтримали Євромайдан, з чорною міткою. Одну з таких міток отримала глава Кримського правозахисного центру "Дія" Олександра Дворецька, про що вона повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

"Покладіть цю мітку їй в поштову скриньку, тим самим ви підтвердите, що проти зрадників нашого Криму", - йдеться у листівці. Дворецьку звинувачують у прагненні порушити мир і спокій на півострові за гроші спонсорів з США, на яких вона нібито працювала у громадській організації.

 

Раніше вулиці заклеювалися листівками, в яких говорилося: "Олександра Дворецька. Зрадниця Криму. Підтримує злочинний Майдан. На її совісті кров і життя убитих людей. Пройшла навчання екстремізму в США". Ця листівка була наклеєна і на поштовому ящику біля будинку батьків Дворецької.

"Цікаво, що квартиру я знімаю і там не зареєстрована, так що, спасибі держорганам, які зливають адреси, адже там у мене поштова скринька",-прокоментувала дії невідомих Дворецька у себе на сторінці в Facebook.

Правозахисниця також регулярно отримує анонімні погрози в соцмережах. "Чи тебе скоро мочити будуть? А то ми тут робимо ставки... Ти, давай, не нудьгуй, Манделі привіт передавай і Єльцину, ок, зрадниця?" - написали їй кілька днів тому невідомі.

Незадовго до отримання чорної мітки Олександра виклала на своїй сторінці в Facebook відскановані документи про вартість відеоролика, знятого до 1800-річчя міста Судак. Активістка стверджує, що на 30-секундний відеоролик до 1800-річчя Судака Комітет Автономної республіки Криму з інформації витратив 217, 5 тис. грн.

Відомо також, що піддаються цькуванню друзі і знайомі Дворецької, листівки з їхніми фотографіями та аналогічним текстом розклеюють на вулицях міста, незважаючи на те, що вони не беруть активної участі у протестах.

Дворецька є главою кримського правозахисного центру "Дія", координатором всеукраїнського правозахисного центру "Поступ". На даний момент вона чергує в лікарні швидкої допомоги в Києві, де знаходяться поранені під час зіткнень з силовиками демонстранти.

Нагадаємо, у сімферопольських тролейбусах показують відеоролики про політичну кризу в Україні. У відео розповідають про "помаранчевий переворот" і закликають не приєднуватися до протестних акцій. Активістів кримського Євромайдану автори роликів називають "зрадниками інтересів Криму".

Зараз ви читаєте новину «У Криму прихильникам Євромайдану підкидають "чорні мітки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути