середа, 14 березня 2012 17:30

У київському метро сталася пожежа: люди задихалися у вагоні

О 16:40 за київським часом припинила роботу в штатному режимі зелена гілка Київського метрополітену. Зі сторони центру потяги доходять до станції "Видубичі", далі не йдуть. Платформа станції переповнена людьми, турнікети не працюють, повідомляє з місця події кореспондент Gazeta.ua.

Зі сторони Харьківського масиву поїзди теж не йдуть у напрямку центру.

Біля станції метро "Осокорки" стоять два десятка пожежних машин та швидкі. Пожежники подають воду в метро.

"Господи! Я оказалась закрыта в метро в вагоне вокруг пожар, дым люди задыхаются. Горит станция Славутич! Не едьте туда!...Живы остались благодаря Богу. Я жива!! Правда тошнит ужасно, и глаза болят.", - пише користувачка Твіттера Аліса Лукаш.

Поки що нікого не евакуювали. На всій гілці відключили електропостачання, повідомляє у Твіттер Артур Оруджалієв, редактор видання AIN.ua.

На питання, коли відновиться нормальний рух потягів, співробітники метрополітену відповідають, що не знають. За їхніми словами, на виправлення ситуації може піти невизначена кількість часу.

Пасажирам рекомендують добиратися додому іншими маршрутами і транспортними засобами.

"В 16-39 за Київським часом коротнуло проводку під пластиковими плитами на станції київського метрополітену Осокорки. Якраз в момент зупинки 2х- поїздів. - написав у Живому журналі roussanov. - Практично відразу ж сталося загоряння на площі приблизно 1 м2, На підлогу станції посипалися гарячі шматки пластику. Вогонь поширювався дуже швидко. Тобто через секунд 5 на стелі коло було вже близько 2 м2, на підлозі 1,5 м2. Народ занервував".

За його відомостями, другий потяг, що рухався в сторону м. Позняки стояв досить тривалий час, викликавши у вагоні навпроти виникнення пожежі паніку, і недалекий від паніки стан людей в наступному.

"Ніякого оточення, ніяких ментів, пробігли одна жінка у формі співробітника метро і один технік у помаранчевій безрукавці", - пише автор ЖЖ.

МНС повідомляє, що всіх пасажирів евакуйовано, хоча, за словами людей, постраждалих зі станції не виводили.

Зараз ви читаєте новину «У київському метро сталася пожежа: люди задихалися у вагоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути