пʼятниця, 04 листопада 2011 11:16

У Києві спіймали шахрая, який виманював гроші по телефону

У Києві спіймали шахрая, який виманював гроші по телефону

У Києві міліціонерам вдалося "на гарячому" впіймати телефонного шахрая, який виманював у громадян гроші, повідомляючи про проблеми родичів і необхідність їх вирішення за допомогою хабарів.

В даному випадку близько 9 ранку жінці зателефонували на стаціонарний телефон і тихий здавлений голос повідомив: "Мамо, я побив людину. Зателефонуй за цим номером міліціонеру". Жінка відразу виконала прохання, як їй здавалося, сина і передзвонила на вказаний номер. На тому кінці дроту красномовно описали ситуацію: хлопець захищав дівчину і завдав іншій особі тілесні ушкодження середньої тяжкості. Йому загрожує позбавлення волі до 3 років. Щоб не порушувати кримінальну справу, потерпілій стороні потрібно віддати 6 тис. грн. Гроші треба віддати якомога швидше.

Жінка відразу кинулася до банкомату. Але в останній момент їй спало на думку зателефонувати дівчині свого сина. Та спокійно повідомила, що вони в даний момент їдуть на роботу. Почувши голос сина, жінка заспокоїлася і поїхала до районного управління міліції. Уже в кабінеті начальника карного розшуку вона призначила зустріч шахраям. Через годину на чоловіка, який отримав пакет з грошима, правоохоронці одягли наручники. Зараз ведеться досудове слідство.

Встановлено, що шахраї вибирають жертву навмання. Дзвонять на стаціонарний телефон і працюють за принципом "пощастить - не пощастить". Вимагають гроші від 3 до 6 тис. грн. А далі призначають зустріч або навіть самі під'їжджають до місця проживання жертви. Жертви вже пізніше дізнавалися, що родичі навіть не здогадувалися про подібні ситуації.

Зараз ви читаєте новину «У Києві спіймали шахрая, який виманював гроші по телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути