Ексклюзиви
середа, 23 травня 2012 11:11

У ДТП на Львівщині загинув Герой України Возницький

У ДТП на Львівщині загинув Герой України Возницький
У чоловіка стався серцевий напад, коли він їхав у машині. Фото: nagiryanka.at.ua

Сьогодні вранці  близько 9 ранку на службовому автомобілі "Жигулі" потрапив у аварію Герой України 86-річний Борис Возницький. Це сталося в селі Печенія Золочівського району на Львівщині.

Про це повідомили у прес-службі ДАІ у Львівській області.

За попередньою версією, у чоловіка стався серцевий напад. Він не міг керувати автомобілем. Назустріч їхала маршрутка. Водій маршрутки встиг побачити, що водій  їхав прямо на нього, не подаючи ознак життя. Маршрутка загальмувала, але авто встигло в'їхати в неї. Ніхто із пасажирів не постраждав. Бориса Возницького знайшли лежачим на кермі автомобіля. Він був мертвим.

"Сьогодні вранці знайшли в дверях його кабінету записку, що він їде по справах в Поморяни, — каже  завідувач відділу європейського мистецтва Львівської галереї мистецтв Оксана Козанкевич. - А вчора ми готувалися до виставки  скіфського золота. Борис Григорович приходив, дивився, в годині пятій пішов додому. Жив сам в центрі міста. Останній рік Борис Григорович, бувало, хапався за серце. З різних причин, він усе сприймав дуже близько — і проблеми в замку, і коли дах потече в галереї й інші речі. Водій він був хороший, любив швидкість. Заборонити сідати за кермо йому ніхто не міг".

Оксана Козанкевич тридцять років пропрацювала з Борисом Возницьким.

Мер Львова створив наглядову раду, яка займатиметься організаціними питаннями поховання Героя України за кошт міста. Поховають Бориса Возницького на Личаківському кладовищі.

Народився Борис Возницький 16 квітня 1926 року у селі Ульбаров (нині Нагірне) Дубенського району Рівенської області. Під час Другої світової війни служив у штрафній роті радянської армії. По війні закінчив Львівське училище прикладного мистецтва імені Труша. У 1960-1962 роках його призначили на посаду директора Музею українського мистецтва у Львові. Після цієї посади Борис Возницький став директором Львівської картинної галереї.

Зараз ви читаєте новину «У ДТП на Львівщині загинув Герой України Возницький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути