середа, 15 жовтня 2014 10:08

Спецтема: Війна на Донбасі

Біля Бахмутки ситуація критична: в оточенні сотня силовиків, є вбиті та поранені

Біля Бахмутки ситуація критична: в оточенні сотня силовиків, є вбиті та поранені
Фото: Reuters

В районі Бахмутки оточені більше ста українських військових, є втрати бронетехніки, поранені, вбиті й полонені. Ситуація критична. Про це повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Після 2-ї годині ночі бойовики обстріляли, а потім оточили місцевість поблизу 31 та 32 блокпостів Нацгвардії в районі Бахмутки. Почався бій.

На сьогоднішній ранок достовірної інформації про ситуацію на Бахмутці немає. Відомо, що в оточенні опинилося 112 бійців збройних сил та Нацгвардії. Низка поранених та контужених військових потрапили в полон, у їхньому числі — один командир батальйону. Ситуацію, що склалася там, можна охарактеризувати як критичну.

Конкретних відомостей про втрати бронетехніки, кількість убитих та поранених немає, оскільки підійти до місця бойового зіткнення неможливо через постійні обстріли з важкої техніки, яка окопалася в лісовому масиві.

Спроби представників ОБСЄ по телефону домовитися з керівництвом ЛНР про припинення вогню, були безрезультатними. Бойовики так званого "Війська донського" не підкорюються ЛНР, а діють на власний розсуд.

Нагадаємо, 14 жовтня тривали постійні бойові зіткнення українських силовиків із терористами в районі автодороги Бахмутки на Луганщині.

Наші позиції обстрілювали бойовики так званого 32-го козачого окремого округу "Війська донського" під керівництвом Дрьомова, які окопалися в лісовому масиві й мають на озброєнні близько 20 танків та два десятки одиниць іншої бронетехніки.

З 8.00 до 8.40, а потім о 10.10 тривав обстріл із мінометів та стрілецької зброї блокпосту Нацгвардії поблизу с. Сміле Слов'яносербського району.

О 10.45 відбулося бойове зіткнення групи 24-ї бригади ЗСУ, яка йшла на підмогу 32-му блокпосту Нацгвардії, з бойовиками. З нашого боку є втрати бронетехніки.

Близько 15-ї години група 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ, що йшла на підмогу нацгвардійцям, потрапила в засідку. З нашого боку є втрати бронетехніки. Інформація про вбитих та поранених з'ясовується.

З 20.00 до 20.30 бойовики обстрілювали з мінометів опорний пункт 128-ї бригади ЗСУ поблизу с. Чорнухине Попаснянського району. О 21.30 відбувся повторний обстріл. Втрат із нашого боку немає.

Після півночі було обстріляно блокпост ЗСУ біля с. Золоте Попаснянського району. Поранений один військовослужбовець.

 

Зараз ви читаєте новину «Біля Бахмутки ситуація критична: в оточенні сотня силовиків, є вбиті та поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути