четвер, 19 червня 2014 15:27

Біля Ямполя триває запеклий бій: Терористи задіяли 15 танків - "Наступ"

Біля Ямполя триває запеклий бій: Терористи задіяли 15 танків - "Наступ"
Фото: google.com.ua

Бій між українськими силовиками і бойовиками розгорівся поблизу селища міського типу Ямпіль та селища Закитне в Краснолиманському районі Донецької області, очевидці нарахували 15 танків противника.

"За повідомленням активістів всеукраїнського комітету "Наступ", поблизу Ямполя та селища Закитне зараз йде запеклий бій. Очевидці нарахували 15 танків противника, з яких ведеться обстріл", - повідомляє прес-служба всеукраїнського комітету "Наступ".

З боку Артемівська на допомогу бойовикам вирушили 6 КамАЗів з підкріпленням. Активісти також повідомляють, що зафіксували КамАЗ з озброєнням, зокрема, кулеметом.

"Відомо, що на підмогу українським військовим прибула авіація", - підкреслили в "Наступі".

Між тим, в мікроблозі самопроголошеної Донецької народної республіки в Твіттері повідомляється про те, що під Ямполем йде бій із застосуванням штурмової авіації і великокаліберної артилерії.

"Йде важкий бій під Ямполем - місто штурмують 20 танків і близько 50 одиниць іншої бронетехніки, а також не менше 2 батальйонів піхоти", - повідомляється в мікроблозі самопроголошеної ДНР.

Там стверджують, що в бою використовується штурмова авіація Су-25 і крупнокаліберна артилерія (САУ "Гвоздика").

У свою чергу міністр оборони ДНР терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) у відеозверненні на Youtube повідомив, що ополченці багато втрачають під Ямполем.

"У нас великі втрати техніки, озброєння, тому що противник кинув на нас близько 100 одиниць бронетехніки, при потужній підтримці артилерії, підтримці "градами", мінометами", - розповів Гіркін.

Він додав, що ополченцям вдалося підбити один танк.

Зараз ви читаєте новину «Біля Ямполя триває запеклий бій: Терористи задіяли 15 танків - "Наступ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути