середа, 27 березня 2013 18:55

Твердолобі чиновники вбивають пенсіонера: на чоловіка повісили 15 тисяч боргу тезки

Твердолобі чиновники вбивають пенсіонера: на чоловіка повісили 15 тисяч боргу тезки

75-річний киянин Володимир Ілліч Яковенко ледве переніс зустріч із повним тезкою. Виконавча служба Дніпровського району випадково арештувала його квартиру. Після цього родичі два місяці боролись за життя пенсіонера. Причина в тому, що мали арештувати житло іншого чоловіка. Теж Яковенка Володимира Ілліча, але 45-річного. В результаті сталася плутанина.

"Папір з виконавчої служби прийшов ще торік у вересні. Подумали, що це помилка. Відразу пішли до виконавчої служби Дніпровського району столиці. Тоді ж довели, що це не мій дідусь, - розповідає онука Наталія.

Жінка пояснює, що в постанові про арешт майна, в того Яковенка зовсім інша дата народження, прописки та ідентифікаційний код.

"Нам пообіцяли, що упродовж двох тижнів питання владнають. А в грудні прийшла постанова, що в дідуся арештоване все нерухоме та рухоме майно. Ми в січні знову пішли у виконавчу службу. Нам знову пообіцяли все виправити. Але 23 січня дідусь знову отримує папір, де вказано, що він має сплатити борг. Вказали суму - близько 15 тисяч гривень", - пояснює Наталя.

В той же день Володимиру Іллічу стало зле. Літний чоловік два місяці не міг підвестись з ліжка.

"Ми думали, що він не доживе. Раніше переніс два інсульти. Зараз весь час був на межі третього. Ледве підніматись з ліжка може, - каже у відчаї жінка. - Всі ці два місяці ми ходили у виконавчу службу як на роботу. В них два дні на тиждень часи прийому. Останнім часом державний виконавець Оксана Коровайко, яка допустила цю помилку, практично нас посилала".

Родичі пенсіонера встановили, що боржник 45-річний Володимир Яковенко мешкає в Солом'янському районі столиці. У вересні він розбив машину. Позивач подала до суду, а тому майно арештували.

"Думаю, що помилка сталась саме тому, що мій дідусь є повним тезкою. Він прописаний на вулиці Алма-Атинській. Певно, що вибрали першого по алфавіту Яковенка, бо вулиця починається на літеру "А". Виконавці казали, що це винуваті не вони, а БТІ, які надали дані нашого родича", - уточнює киянка.

Дідусь ніколи не мав жодних проблем із судами, правоохоронними органами та банками.

Мешкає разом із бабусею, яка на чотири роки старша. В листопаді вона зламала руку.

"А нам кажуть, що він розбив машину жінці. В нього з рухомого майна тільки милиці. Бо ледве по квартирі пересувається. Я не кажу вже про те, аби водити машину, - пояснює Наталя. - Я не рахувала, в яку суму обійшлись помилка чиновників. Але вже витратили стільки нервів і здоров'я. І вже точно більше п'ятнадцяти тисяч гривень, які виставили як борг".

Зараз ви читаєте новину «Твердолобі чиновники вбивають пенсіонера: на чоловіка повісили 15 тисяч боргу тезки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути