вівторок, 01 грудня 2015 10:48

Турчинов: Донбас і Сирія - полігони. Росія готується до масштабнішої війни

Турчинов: Донбас і Сирія - полігони. Росія готується до масштабнішої війни
Фото: REUTERS

Російська Федерація веде підготовку до великої війни.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Росія готується до серйозної і масштабної війни. На Сході України вони відпрацьовували технологію проведення сухопутних операцій з використанням потужної артилерії та систем залпового вогню. У Сирії РФ проводить навчання і відпрацьовує бойове застосування своїх літаків та ракет... Тим самим Путін перевіряє точність та ефективність враження цілей крилатими ракетами морського, підводного і повітряного базування. Треба пам'ятати, що ці ж ракети можуть нести ядерний боєзаряд.

Тобто Росія використовує війну на Близькому Сході не лише для збереження режиму Асада і своєї середземноморської воєнно-морської бази в Тартусі, а й в якості безкоштовного полігону для демонстративного відпрацювання бойового застосування потужної зброї. РФ тренується, нарощує бойовий потенціал і, очевидно, готується зовсім не до реалізації миротворчих операцій", - зазначив Турчинов.

Секретар РНБО наголосив, що російська агресія, яка почалася 2014 року проти України, стала довгостроковим чинником впливу на світову політичну, економічну, військову та соціальну реальність.

При цьому Турчинов наголосив, що Росія веде війну нового типу - гібридну за формою і асиметричну за змістом, що деформує систему глобальної та регіональної безпеки, а також чинну систему міжнародного права.

"Треба чітко усвідомити: російський режим не збирається зупинятися. Він створює та використовує "гарячі" точки для випробування нової зброї, відпрацювання нових тактичних прийомів ведення бойових дій, набуття військовими підрозділами бойового досвіду, а також для тиску на непоступливі йому країни. Путін у будь-який спосіб хоче реалізувати "геостратегію реваншу"", - підкреслив Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: Донбас і Сирія - полігони. Росія готується до масштабнішої війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути