четвер, 26 травня 2011 13:56

Терористи підірвали бомбу в багатолюдному районі Стамбула
13

Фото: Фото: Reuters

Вісім чоловік були поранені під час вибуху, який стався у четвер вранці в багатолюдному районі Стамбула, двоє знаходяться у важкому стані, повідомив місцевий департамент охорони здоров'я.

Вибух прогримів близько 09.00 за місцевим часом (09:00 за київським) біля автобусної зупинки в районі Етілер поблизу мосту навпроти великого торгового центру Акмеркез, готелю і банку.

Начальник управління безпеки Стамбула Хюсейн Чапкин, що побував на місці події, повідомив журналістам, що в дію було приведено вибуховий пристрій середньої потужності. За його словами, пошкоджено п'ять автомобілів.

Глава стамбульської поліції не виключив, що метою зловмисників була розташована поруч поліцейська школа, і заявив, що вживаються всі необхідні заходи для пошуку тих, хто причетний до вибуху.

Поки жодне з діючих у Туреччині радикальних угруповань не взяло на себе відповідальність за вибух в Стамбулі. Раніше подібні силові акції здійснювали курдські сепаратисти, які пригрозили активізацією протистояння турецькій владі після призначених на 12 червня парламентських виборів, якщо не буде вирішена багаторічна курдська проблема.

Конфлікт Туреччини з сепаратистською Робочою партією Курдистану (РПК), яка домагається автономії для курдів на частині території країни, триває понад чверть століття. Він забрав більше 40 тисяч життів.

Зараз ви читаєте новину «Терористи підірвали бомбу в багатолюдному районі Стамбула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути