четвер, 06 червня 2013 11:28

Суд ніяк не вирішить, як покарати націоналістів за "яєчний замах" на Потапа
5

Фото: Фото: Андрія Яновича

Перше засідання суду в справі чотирьох активістів Тризубу, які в Тернополі закидали яйцями співака Потапа, відбулося в місцевому суді п?ятого червня. Сам постраждалий в Тернопіль не приїхав і свого представника не прислав, однак засідання провели без їх участі.

Прокурор Ольга Гульовська, яка проводить звинувачення тризубців, добилася в судді ухвали, яка забороняє журналістам проводити фотозйомку в процесі розгляду справи. Прокурор аргументувала свою позицію тим, що засідання відкрите, і всі охочі і без журналістів матимуть змогу на нього подивитися.

Також прокурор клопотала в судді, щоб на найближчі два місяці чотирьом хлопцям продовжили домашній арешт.

Захисники протестували проти цього, аргументуючи це тим, що хлопці під час попереднього арешту показали свою законослухняність, дехто з підсудних – студент і повинні здавати сесію, а один прописаний в гуртожитку який на літній період закривається, тож йому фізично не буде де відбувати арешт. Окрім того адвокати заявили, що домашній арешт, хоч і вважається суворим запобіжним засобом, однак насправді є юридичною фікцією, адже насправді правоохоронні органи не мають можливості перевіряти чи дотримуються його підозрювані. Жодного з тризубців за час домашнього арешту не перевіряли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яєчні нападники" на Потапа до суду сидітимуть під домашнім арештом

Міру запобіжного заходу та дату наступного засідання суд так і не оголосив. Після двох годин перебування в нарадчій кімнаті суддя Наталя Воробель так і не прийняла рішення щодо цього. Секретар засідання повідомив, що воно буде оголошено шостого червня.

Нагадаємо, Потапа закидали яйцями в Тернополі шостого квітня. Чотирьом активістам націоналістичної організації „Тризуб", яких затримали за це, загрожує чотири роки позбавлення волі.

Тризубівці і раніше закидували російськомовних музикантів в Тернополі яйцями, однак раніше правоохоронці класифікували це як адмінпорушення, і активістам організації призначали штраф.

Зараз ви читаєте новину «Суд ніяк не вирішить, як покарати націоналістів за "яєчний замах" на Потапа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути