вівторок, 11 березня 2014 16:06

Стали відомі причини нападу на прокурора у справі "святошинських робінгудів"

Стали відомі причини нападу на прокурора у справі "святошинських робінгудів"
Фото: kyiv.comments.ua

Сьогоднішній напад на прокурора Святошинської районної прокуратури Валентина Брянцева скоєно в рамках всеукраїнської люстрації правоохоронних органів.

Як розповів Gazeta.ua відомий у націоналістичних колах активіст Олесь Вахній, Брянцев був обвинувачем у справі проти "святошинських робінгудів". Останні прославились погромами нелегальних казино та наркоаптек у Києво-Святошинському районі.

Розслідування тривало ще з травня 2012 року.

Крім того, за словами націоналіста, цей же прокурор займався справою проти унсовців, які 9 березня 2001 року штурмували Адміністрацію тодішнього президента Кучми. Брянцев також вів особисту справу проти Вахнія.

Свою участь у нападі на працівника прокуратури він спростовує й стверджує, що це зробили звичайні українські громадяни, яким увірвався терпець.

"Цей прокурор свого часу запроторив за ґрати активістів з УНСО. Потім займався справою "святошинських робінгудів". Він взагалі спеціалізувався на правих. Я подав скаргу до Верховної Ради на його корупційну діяльність. Але бюрократія нічого не робить, аби очистити наші правоохоронні органи. За нинішнього міністра МВС Авакова, це не реально", - додав громадський діяч.

У свою чергу, один з лідерів організації "Білий молот" Антон Бондаренко вважає, що таким чином хлопці, по-перше, примусили закрити несправедливу справу проти "святошинських робінгудів" і особисто Вахнія, а, по-друге, пришвидшеними темпами люстрували корумпованого працівника правоохоронних органів.

"Особисто я підтримую цю акцію. Це акт люстрації. Таких покидьків слід карати. Бо поки їх ніхто не чіпає, вони далі існують, продовжуючи свої корумповані дії. Але цей прокурор після сьогоднішньої події вже не буде чинити протиправні дії", - резюмував Бондаренко.

Нагадаємо, як повідомила прес-служба прокуратури міста Києва, 11 березня близько 9.30 у приміщення прокуратури Святошинського району по вул. Гната Юри, 9 увірвалися близько 30 осіб у масках та камуфляжній формі, озброєних металевими палицями та бейсбольними битами.

В результаті нападу Брянцев нібито отримав закриту черепно-мозкову травму, численні забої, був госпіталізований й написав рапорт на своє звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі причини нападу на прокурора у справі "святошинських робінгудів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути