четвер, 16 жовтня 2014 06:14

Стали відомі нові подробиці бунту нацгвардійців

Стали відомі нові подробиці бунту нацгвардійців
Фото: ukr.segodnya.ua

На акцію протесту нацгвардійців під Адміністрацією президента підбурили близько півсотні невідомих людей, які увірвались до військової частини у Нових Петрівцях.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Матіос зазначив, що 13 жовтня близько 11.00 бригада спецпризначення Національної гвардії, яка дислокується в селі Нові Петрівці, самовільно залишила територію військової частини.

За його словами, на такі дії строковиків підштовхнули півсотні людей, які увірвалися до частини й не мають жодного відношення до нацгвардійців.

"Перед тим, як вони покинули частину, 50 дорослих осіб різної статі насильно проникли на територію військової частини і почали закликати військовослужбовців іти до Адміністрації президента", - розповів прокурор.

Таким чином, як він пояснив, невідомі прагнули за допомогою бійців спонукати главу держави видати невідкладний указ про демобілізацію.

"Наразі проходять слідчі дії для встановлення цих осіб. За попередньою інформацією, значна кількість цих осіб не мала жодного відношення до військовослужбовців", - наголосив Матіос.

Нагадаємо, у СБУ заявили, що акцію протесту нацгвардійців під АП спровокувала ФСБ.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом мітингу солдат-строковиків Нацгвардії під стінами Адміністрації президента.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі нові подробиці бунту нацгвардійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути