субота, 25 червня 2011 17:50

Смертник-велосипедист підірвав себе на базарі в Афганістані

Смертник-велосипедист підірвав себе на базарі в Афганістані

Великий теракт в Афганістані. Смертник на велосипеді підірвав себе на базарі в містечку Ханабад провінції Кундуз, повідомляє агентство Associated Press. За інформацією місцевої влади, в результаті вибуху загинули 10 людей. Ще 24 людини, включаючи п'ять жінок і співробітника поліції, отримали поранення різного ступеня важкості.

Це вже не перший теракт із застосуванням велосипеда. Наприкінці березня аналогічний напад стався в провінції Кандагар. Тоді жертвами теракту стали 13 осіб, ще 45 були поранені.

Нагадаємо, під час виступ 22 червня Барак Обама заявив про те, що США починають поступове виведення військ з Афганістану. Азійську державу в цьому році залишать 10 тис. американських солдатів. Завершиться виведення військ США в 2014 році.

Глава Білого дому пояснив своє рішення тим, що "у Вашингтона немає мети зробити з Афганістану ідеальну країну і постійно наводити там порядок".

"Для цього є уряд Афганістану", - зазначив американський лідер.

Втім, не всі згодні з Обамою. У самому Афганістані впевнені, що відразу після відходу американців в країні почнеться громадянська війна, перемогу в якій можуть здобути загони руху Талібан.

Зараз ви читаєте новину «Смертник-велосипедист підірвав себе на базарі в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути