понеділок, 15 серпня 2011 15:52

Спецтема: Трагедія на шахті у Суходільську

Сім'ям загиблих шахтарів з "Суходільської-Східної" заплатили 27 млн ?грн

Сім'ям загиблих шахтарів з "Суходільської-Східної" заплатили 27 млн ?грн

Сім'ї загиблих шахтарів на "Суходільській-Східній" отримали 27 млн. грн. від ПАТ "Краснодонвугілля". Про це сьогодні, 15 серпня, на брифінгу розповіла начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадмінстрації Елеонора Поліщук.

"На сьогодні з 28 млн. грн., які виділив власник на допомогу сім'ям загиблих гірників, 27 млн. грн. сьогодні виплачено сім'ям", - розповіла Елеонора Поліщук.

Крім того, за її словами, з благодійного фонду "Донецьксталі" було сплановано виплату в розмірі 2 млн. 800 грн. На сьогодні, за її словами, виплачено 2 млн. 447 тис. грн.

"Зараз є маленька затримка по 7 сім'ям, де є складнощі в сімейних відносинах. Є неоформлені відносини, є проблеми щодо старшого покоління і подружжя, є проблеми територіального принципу, тобто батьки живуть не тільки в інших областях, але і в Росії. Відповідно, з перерахуванням коштів на розрахункові рахунки, виникли проблеми. Тому що потрібно відкрити міжнародні рахунки в банках і перерахувати ці кошти в конвертованій валюті. Тільки в цьому причина затримки виплати коштів", - зазначила Елеонора Поліщук.

За її словами, основні виплати проходять по фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві і за даними фонду, на сьогодні 12 родинам були проведені виплати на суму 3,5 млн. грн.

"Всього планується, за попередніми розрахунками виплата в розмірі 11 млн. грн. це в усіх напрямках фонду: разові виплати, нарахування пенсій, допомоги по смерті і т.д. ", - додала вона.

Також, за її інформацією, Пенсійний фонд на сьогодні перерахував ті суми, які необхідні для виплати.

"По 4 загиблим сім'ї отримають допомоги на поховання, і будуть зроблені нарахування по утриманцям, на сьогодні такі нарахування зроблені по 22 громадянам з числа родин загиблих. І у вересні в плановому порядку виплата відбудеться", - повідомила вона.

Крім того, Елеонора Поліщук додала, що державні кошти, які отримала область, перебувають зараз на розрахунковому рахунку управління праці та соцзахисту Краснодонської райдержадміністрації.

"Вже 21 сім'я отримала ці кошти. Однак 7 сімей залишаються проблемними, їх питання зараз вирішуються, як тільки документи у них будуть готові, виплати будуть здійснені", - зазначила вона.

Нагадаємо, на шахті "Суходільській-Східній" в Луганській області стався вибух в результаті якого загинули 28 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Сім'ям загиблих шахтарів з "Суходільської-Східної" заплатили 27 млн ?грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути