Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2013 01:05

Ще один житель Британії помер від атипової пневмонії

Ще один житель Британії помер від атипової пневмонії
Фото: udoktora.net

Пацієнт з новим вірусом атипової пневмонії помер у Великобританії.

Як повідомляє BBC, він проходив лікування в лікарні королеви Єлизавети в Бірмінгемі. Таким чином, з 12 осіб, які заразилися цим вірусом, померло вже шестеро.

Нагадаємо, 14 лютого лікарі Великобританії підтвердили факт передачі від людини до людини вірусу важкого гострого респіраторного синдрому, або атипової пневмонії (SARS). Пацієнт з високою температурою був поміщений в лікарню Бірмінгема.

"Ми можемо підтвердити, що це випадок передачі вірусу SARS, так як наш пацієнт не здійснював останнім часом поїздок на Близький Схід, де зараз виявлені нові випадки захворювання, - заявив професор Джон Уотсон. - Все говорить про те, що зараження відбулося від одного з членів сім'ї, який нещодавно повернувся з близькосхідного регіону ".

Вважається, що вірус SARS практично не передається від людини людині. Однак нинішній випадок змушує по-новому поглянути на вірус або його новий різновид.

Таким чином, через 10 років після першої епідемії, вірус SARS знову повернувся в екстрену повістку світової медицини. З минулої осені у світі зафіксовано 12 випадків захворювання на атипову пневмонію.

Під час попередньої епідемії 2002 - 2003 років було зафіксовано 8437 випадків захворювання SARS. При цьому померли 813 осіб. Осередком епідемії став південний Китай. Вважається, що передаваний людині вірус SARS є різновидом вірусу, який широко поширений серед птахів і ряду видів тварин.

Раніше повідомлялося, що вчені занепокоєні поширенням на Близькому Сході нового вірусу, що нагадує атипову пневмонію. До недавнього часу вони вважали, що вірус навряд чи спровокує пандемію, оскільки він не передається від людини людині. Однак тепер ВООЗ повідомляє про випадки передачі коронавіруса серед людей.

Зараз ви читаєте новину «Ще один житель Британії помер від атипової пневмонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути