субота, 20 вересня 2014 16:50

СБУ затримала у Херсоні зловмисника, який готував теракт з вибухівкою

СБУ затримала у Херсоні зловмисника, який готував теракт з вибухівкою
Фото: uapress.info

Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність правопорушників, які готувалися вчинити у Херсоні провокації з використанням вибухівки.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Зловмисники планували здійснити вибухи під час святкування "Дня міста" для дестабілізації ситуації та сіяння паніки серед мирних жителів. У результаті перевірки інформації, яка надійшла на цілодобову "гарячу лінію", співробітники СБУ затримали місцевого мешканця, який запланував цю диверсійну акцію. Під час обшуку у автівці затриманого вилучено вибухові пристрої, тротилову шашку з детонатором.

У помешканні цього громадянина виявлено записник із списком так званих "тітушок", яких у січні-лютому ц.р. автобусами возили до Києва для участі у "Антимайдані".Ця група зловмисників також провокаційно розфарбовувала у кольори російського прапору будівлі та паркани у центрі Херсона. Під час розмальовування у "триколор" зупинок міського транспорту правоохоронці затримали двох місцевих мешканців – 1961 та 1991 р.н. Стосовно цих осіб міліцією складено протоколи про адміністративні порушення.

За фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ст.263 Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала у Херсоні зловмисника, який готував теракт з вибухівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути