понеділок, 13 жовтня 2014 11:51

Спецтема: Війна на Донбасі

СБУ затримала шпигуна ДНР, який готував теракти в зоні АТО

СБУ затримала шпигуна ДНР, який готував теракти в зоні АТО
Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України спільно з бійцями батальйону "Азов" затримала громадянина України "П", 1980 р.н., на прізвисько "Краб", який за завданням ДНР організовував диверсії на звільнених силами АТО територіях з метою поширення паніки серед місцевого населення та дестабілізації ситуації у регіоні, повідомляє прес-центр СБ.

Встановлено, що у липні-серпні ц.р. у складі батальйону "Восток" зловмисник брав участь у терористичній діяльності на боці ДНР біля населеного пункту Піски поблизу м. Донецьк.

У вересні ц.р. "Краб" повернувся на контрольовану українськими військовими територію. Маючи окремі завдання та детальні інструкції від ватажків терористів щодо організації підривних акцій у мирних містах Донеччини, зловмисник створив мережу інформаторів та здійснював збір розвідданих для вибору місць найбільшого скупчення людей для вчинення терактів.

Після виконання завдань йому було обіцяно "підвищення" – оскільки він мав військову спеціальність танкіста, його мали призначити на посаду за фахом в одному із чеченських незаконних збройних формувань із зарплатнею у 60 тис. грн. замість 5 тис. грн. на місяць, які він отримував у батальйоні "Восток".

У рамках ст.258-3 Кримінального кодексу України стосовно затриманого тривають оперативно-слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала шпигуна ДНР, який готував теракти в зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути