субота, 03 травня 2014 13:47

Спецтема: Війна на Донбасі

СБУ затримала помічника російського диверсанта з позивним "Абвер"

СБУ затримала помічника російського диверсанта з позивним "Абвер"
Фото: mignews.com.ua

Співробітники СБУ затримали найближчого помічника одного з організаторів диверсійно-розвідувальної групи Головного розвідувального управління Збройних сил Росії з позивним "Абвер".

"Нами зараз затриманий найближчий помічник одного з організаторів диверсійно-розвідувальної групи Головного розвідувального управління Збройних сил Росії "Абвера", - повідомив на брифінгу керівник Антитерористичного центру Василь Крутов в суботу.

За його словами, в даний час із затриманим проводиться комплекс оперативно-слідчих дій і найближчим часом буде оприлюднена інформація відносно організації сепаратистських акцій на території України.

У свою чергу представник прес-центру СБУ Катерина Косарєва поінформувала, що це громадянин України, який був завербований російською розвідкою в Криму і отримав відповідну розвідпідготовку. За інформацією СБУ, він повинен був під виглядом представника праворадикальних націоналістичних структур організовувати провокації в східних регіонах України і розпалювати антиукраїнські настрої.

Раніше повідомлялося, що диверсант з позивним "Абвер" був одним з ключових учасників злочинного диверсійної "групи Стрілка" - групи, якою керує полковник, громадянин РФ Ігор Гіркін (Стрєлков). Також встановлено, що диверсантом з позивним "Абвер" ("Адлер") є громадянин РФ Здрилюк Сергій Анатолійович. Ця особа має також паспорт громадянина України. У повідомленні зазначено, що Здрилюк народився у Вінницькій області, тривалий час проживав у Криму.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала помічника російського диверсанта з позивним "Абвер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути