понеділок, 18 серпня 2014 15:21

СБУ затримала групу диверсантів, які готували теракти на Полтавщині
3

Служба безпеки України затримала п'ятьох мешканців Полтавської області, які готують диверсії і терористичні акти на території області.

Як повідомляє прес-центр СБ України в понеділок, зазначені особи планували теракти і диверсії "з метою залякування мирного населення та дестабілізації ситуації в регіоні".

За інформацією прес-центру, про це голова СБУ Валентин Наливайченко доповів президенту України Петру Порошенку.

Спецслужба інформує, що зловмисники - учасники терористичної групи - п'ятеро жителів Полтавщини, у віці від 39 до 55 років, троє з них - колишні військові.

"17 серпня в міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники СБУ затримали двох членів злочинної групи при посадці на рейс Київ-Москва. Після прибуття в Росію зазначені особи планували пройти диверсійну підготовку в таборі для найманців у Ростові-на-Дону. В подальшому, діючи за вказівками представників російських спецслужб, зловмисники планували теракти на об'єктах інфраструктури та будівлях державних установ на Полтавщині. Зокрема, зловмисники мали намір підірвати міст біля міського залізничного вокзалу", - наголошується в повідомленні прес-центру відомства.

У спецслужбі також відзначають, що в той же день у Полтаві СБУ затримала ще трьох учасників терористичної групи. Під час обшуку приміщень зловмисників правоохоронці виявили карти місцевості з позначеними "цілями" - об'єктами запланованих терактів. Також вилучено вибуховий пристрій, начинений саморізами і цвяхами, а також вогнепальну зброю.

"Встановлено, що зловмисники на підставі підроблених документів створили громадську організацію "Полтавська Фортеця", яка збирала кошти нібито на потреби АТО. Насправді ж, гроші використовувалися для фінансування протиправної діяльності членів групи", - підкреслюється в повідомленні.

Слідчі управління СБУ в Полтавській області здійснюють досудове розслідування за ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Всі зловмисники взяті під варту, тривають допити, інформують в прес-центрі.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала групу диверсантів, які готували теракти на Полтавщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути