середа, 17 червня 2015 11:04

СБУ зірвала створення Росією сепаратистської організації в Одесі
3

Фото: sbu.gov.ua

На Одещині силовики заблокували спробу злочинного поширення фейкового руху т.зв. "Народна Рада Бессарабії", інспіровану представниками спецслужб Росії.

Про це інформухє прес-центр СБУ.

"Співробітники СБУ виявили та заблокували законспіровані контакти координатора т.зв. "НРБ" − громадянина Російської Федерації, екс-керівника підрозділу міністерства держбезпеки невизнаної Придністровської Молдовської республіки. Він обґрунтовано підозрюється в причетності до спецслужб РФ та перебуває у Москві.

Проведено п'ять санкціонованих обшуків, затримання та допити сепаратистів, що відповідали за комунікацію в антиукраїнському русі. Зокрема, один із затриманих, громадянин України 1953 року народження, мав виступити публічним лідером т.зв. "НРБ" і потім безслідно зникнути. Це стало б інформаційним приводом для звинувачення українських спецслужб.

В оселях зловмисників у спеціально обладнаних схованках вилучено комп'ютерну техніку та носії інформації з текстами "конституции Бессарабской народной республики", "манифеста Народной Рады Бессарабии", понад 500 примірників сепаратистської газети "Новороссия", інші інформаційні матеріали, платіжні документи та банківські картки, які, ймовірно, використовувалися для фінансування антиукраїнської діяльності", - йдеться у повідомленні.

Крім того, СБУ задокументувала організаційну участь у замовних антиукраїнських акціях лідера ГО "Слов'янська єдність", який діє під псевдонімом "Одінов" та переховується в АР Крим.

Зараз ви читаєте новину «СБУ зірвала створення Росією сепаратистської організації в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути