понеділок, 18 серпня 2014 17:06

СБУ схопила групу терористів, які мали збити літак сил АТО
4

Служба безпеки викрила і затримала координовану спецслужбами РФ терористичну групу, члени якої причетні до скоєння серії терактів на території Харківської області.

Зокрема, на початку липня терористи намагалися підірвати вантажний потяг на перегоні Зміїв-Занки і скоїли збройний напад на будівлю "Харківського бронетанкового заводу".

Про це Президенту Петру Порошенку доповів голова Служби безпеки Валентин Наливайченко, повідомили в прес-службі відомства.

Встановлено, що зловмисники, за вказівкою російської спецслужби, розробляли і реалізовували плани терористичних атак на стратегічно важливі об'єкти регіону. Організатори групи вербували місцевих жителів, забезпечували їх зброєю та засобами ураження. Свої протиправні дії знімали на відео і звітували своїм кураторам в Росії.

16 серпня ц.р. на Харківщині співробітники СБУ не допустили скоєння чергового нападу членів злочинного угруповання на базу, де тимчасово перебували правоохоронці. Затримано 6 зловмисників, віком від 21 до 53 років. На місці злочину вилучено два РПГ.

З'ясовано, що терористична група планувала напередодні святкування Дня Незалежності збити літак сил АТО.

У ході проведення обшуків помешкань зловмисників правоохоронці виявили та вилучили ще три РПГ, РПВ "Шмель", два автомати Калашникова, пістолет Макарова, 5 гранат РГД-5, 7 підствольних гранат, бойові набої. Також знайдено флеш-накопичувач з відзнятими доказами вчинення злочинів.

Триває досудове розслідування за ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Затримані під вартою.

Зараз ви читаєте новину «СБУ схопила групу терористів, які мали збити літак сил АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути