пʼятниця, 12 вересня 2014 10:06

СБУ схопила диверсійну групу "Грека", яка планувала теракти в Маріуполі
2

У результаті спецоперації 11 вересня контррозвідка СБУ затримала диверсійну групу, яка, виконуючи завдання російських спецслужб, планувала теракти і диверсії в громадських місцях у Маріуполі Донецької області, повідомляє прес-центр СБ.

Згідно з повідомленням, зловмисники повинні були дестабілізувати ситуацію і спровокувати паніку в Маріуполі.

"СБУ затримала командира групи по кличці "Грек" і двох його спільників-громадян України, жителів Маріуполя. Ватажок групи був завербований в Донецьку представниками російських спецслужб для підривної діяльності в Донецькій області", - уточнюють у прес-службі.

Крім цього зазначається, що СБУ встановила, що напередодні затримання диверсанти виїжджали в Новоазовськ Донецької області для інструктажу представниками спецслужби РФ, від яких отримали 3 тисячі доларів, зброю з боєприпасами та гранати для вчинення злочинів.

В ході обшуку у затриманих вилучено пістолети з набоями, патрони калібру 5,45 мм і гранати Ф-1, РГД-5 та РГ-42. Тривають допити, обшуки та інші процесуальні дії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ схопила диверсійну групу "Грека", яка планувала теракти в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути