середа, 27 серпня 2014 17:03

Савченко продовжили арешт і відправляють на психіатричну експертизу

Савченко продовжили арешт і відправляють на психіатричну експертизу
Фото: Unian

Суд в Росії продовжив термін утримання під вартою української льотчиці Надії Савченко до 30 жовтня 2014 року.

Про це її один з її адвокатів Микола Полозов написав у своїй сторінці в Твіттері.

"Незважаючи на весь абсурд доводів слідства і запорука захисту в 1 мільйон рублів, суд продовжив термін утримання під вартою Н. Савченко до 30.10.14", - написав він.

"Найближчим часом Надія Савченко буде етапована в Москву для проведення психіатричної експертизи в інституті Сербського", - додав він.

Таким чином, суд задовольнив клопотання слідства, яке просило продовжити термін утримання під вартою української льотчиці на 2 місяці.

Нагадаємо, 31-річна льотчиця Надія Савченко воювала на сході України в складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до ополченцям під містом Щастя Луганської області. 8 липня вона виявилася в Росії в Воронезькому СІЗО.

Як стверджують в Слідчому комітеті РФ, Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Новоусманскій районний суд на засіданні 2 липня обрав стосовно Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Ця міра була підтверджена Воронезьким обласним судом. Термін арешту закінчується 30 серпня. Савченко не визнає провину і заявляє, що була викрадена з території України. Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі і Службі безпеки перевірити обставини вивезення Савченко з України на територію Російської Федерації. Крім того, Порошенко доручив МЗС із залученням інших держорганів вжити всіх заходів щодо безумовного звільнення російською стороною української льотчиці з-під варти і поверненню її в Україну.

31 липня адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що Слідчий комітет Росії організував дослідчу перевірку за заявою льотчиці Надії Савченко про її викрадення на території України.

Зараз ви читаєте новину «Савченко продовжили арешт і відправляють на психіатричну експертизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути