середа, 26 березня 2014 14:23

Сашка Білого у Рівному проводжав "Правий сектор" з автоматами
5

Фото: Віктор Гомоль

Сьогодні, 26 березня, у Рівному ховають активіста "Правого сектора" Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий, передає кореспондент Gazeta.ua.

О 9-й ранку прощалися із померлим у його будинку у селі Бармаки. Далі труну привезли у Рівне, де відбулася церемонія прощання у приміщенні драмтеатру.

Після драмтеатру багатотисячна колона з труною померлого рушила у Свято-Покровський собор, де Сашка відспівували.

Зазначимо, у пішій ході взяли участь декілька тисяч бійців "Правого сектора", які приїхали зі всієї України, а також мешканці міста. Під час ходи люди скандували "Герої не вмирають!", "Сашко Герой!". З обох боків біля труни йшов озброєний автоматами конвой.

Проходячи вулицею повз пам'ятники, присвячені Героям України, колона зупинялася і, повертаючись до меморіальних знаків, скандували гасла "Слава Україні!". Церква, біля якої йшла колона, проводжала ходу дзвоном.

У Свято-Покровському соборі церемонія прощання тривала близько години.

Наразі труну виносять із собору і будуть везти на "Молодіжне" кладовище у Рівному. Музичка поховають біля алеї Героїв Небесної сотні.

"Сашко — місцевий герой. Він наш Робін Гуд, який боровся за простих звичайних людей. Ті, хто зараз прийшов до влади, думають, що вони там назавжди і забули про народ. Я Сашка не знаю особисто, але знаю його як патріота ще з 1991 року", сказала учасниця ходи 60-річна Надія.

Нагадаємо, Сашко Білий загинув вчора від вогнепального поранення.

Зараз ви читаєте новину «Сашка Білого у Рівному проводжав "Правий сектор" з автоматами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути