четвер, 17 жовтня 2013 13:32

Керівника української Хезболли ув'язнили на 15 років
9

Фото: Фото: Михайло Перков

16 жовтня у залі Кам'янець-Подільського міжрайонного суду оголосили вирок 40-річному Сергію Макоцею, який вбив 19-річного Павла Теплюка. Макоцея засудили до 15 років за ґратами.

"Призначити Макоцею Сергію покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років ув'язнення", - зачитує вирок суддя.

Його останніх слів майже не чути через вигуки людей у залі. Люди викрикують: "Ганьба!". Охорона щільніше оточує клітку. Макоцей посміхається, разом з іншими кричить : "Ганьба!".

Вночі 9 липня 2012 року у Кам'янці-Подільському вбили 19-річного Павла Теплюка. За підозрою у вбивстві затримали 38-річного Сергія Макоцея. Чоловік каже, що захищався, оскільки хлопець заліз до нього на подвір'я і побив вікна. На відео з камери спостереження одного з магазинів видно як Макоцей наздоганяє Павла і веде його за руку у напрямку свого будинку. За ним з пістолетом у руці іде громадянська дружина Макоцея 23-річна Інна Гордієнко.

"Ми всі шоковані таким вироком, - говорить головний свідок вбивства Людмила Степанівна Соха, 52 роки. – Він же дитину вбив з такою жорстокістю. Вийде і нам першим голови повідрізає. Макоцей про це прямо в суді заявляв. А як суддів, прокурора і адвоката п**арасами обзивав. Як на людей плювався. Це не людина".

"Він не визнав провини, не покаявся і навіть не попросив пробачення, - втираючи сльози каже мати Павла Теплюка Оксана. – Він у сина кілька разів вистрілив, а потім добивав ногами. Я сина не впізнала. У нього на обличчі живого місця не було: зламана щелепа, переламаний череп, вибите око".

Суд перекваліфікував частину 2 статті 115 на частину 1 цієї ж статті. Стаття 115 ч. 2 КК України (вбивство вчинене з особливою жорстокістю) передбачає довічне позбавлення волі.

"Як я можу бути задоволений вироком, - говорить Сергій Макоцей. – В будинку моєї матері, де я ночував разом з дружиною і дитиною, побили вікна. Я захищав власну сім'ю. Максимальне покарання за перевищення самооборони 2 роки позбавлення волі. Це вирішення питання з тими, хто неугодний владі".

Сергій Макоцей — місцевий. Із 1997-го по 2000 рік відбував покарання за вимагання. У колонії навернувся в іслам. Звільнившись, створив у місті осередок мусульманської "Партії Аллаха" або Хезболли. Це воєнізована організація. Іслам прийняли дружина і мати Сергія. Під час обшуку в Макоцея вилучили гвинтівки, пістолети, ножі та набої.

Місцеві написали колективного листа меру й начальнику міліції. 500 осіб вимагали посадити Макоцея довічно. З тією ж вимогою кам'янчани провели кілька мітингів та акцій протесту.

Обидві сторони мають намір оскаржити вирок у суді вищої інстанції.

Зараз ви читаєте новину «Керівника української Хезболли ув'язнили на 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути