пʼятниця, 19 вересня 2014 09:36

РФ перекинула на Донбас нові тактичні групи і батарею мінометів "Тюльпан" - "ІО"

РФ перекинула на Донбас нові тактичні групи і батарею мінометів "Тюльпан" - "ІО"
Фото: nbnews

За останні 2 дні відзначене прибуття на Донбас з території РФ 2-х нових ротних тактичних груп і підрозділів спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ. Ідентифікована батарея російських 240-мм мінометів 2С4 "Тюльпан" (4 од.).

Про це на сторінці у Фейсбук написав координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Відзначається активізація диверсійно-розвідувальних груп противника на контрольованих українськими військами територіях, передусім в Луганській області і на приморському напрямку (в районах за напрямом Волноваха-Маріуполь).

В зоні бойових дій на Донбасі найбільш напружена ситуація зберігається у районі н.п.Донецк, Горлівка, Дебальцеве. Російсько-терористичні війська продовжують активні дії з витіснення українських військ з займаних ними позицій, що супроводжуються обстрілами, в тому числі із застосуванням важких озброєнь.

На напрямку Тельманове-Старобешеве спостерігається заміна підрозділів регулярної армії РФ на загони місцевих терористів, рівень професійної підготовки і дисципліна в яких значно нижче. При цьому підрозділи армії РФ перекидаються на Дебальцеве та Донецьк.

На приморському напрямку спостерігається ротація російсько-терористичних військ, у ході якої відбувається заміна російських солдатів строкової служби на контрактників. Солдати-строковики відправляються в Росію.

 

Зараз ви читаєте новину «РФ перекинула на Донбас нові тактичні групи і батарею мінометів "Тюльпан" - "ІО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути