вівторок, 18 грудня 2012 13:22

"Реакцією влади на зупинку донецьких автовокзалів стало мовчання"

"Реакцією влади на зупинку донецьких автовокзалів стало мовчання"
Люди не могли вчасно виїхати через страйк

Вчора в Донецьку (з 16-00 до 18-00) повністю припинили роботу два найбільших автовокзали - "Південний" і "Західний", що належать ТОВ "ДОПАС" (Донецькому обласному підприємству автобусних станцій).

Протягом дух годин диспетчери по гучному зв'язку оголошували пасажирам імена передбачуваних винуватців ситуації, які багаторазово були названі рейдерами. В захопленні автовокзалів звинуватили новоспеченого депутата Верховної ради України від ПР Олександра Бобкова, депутата Донецької облради і бізнесмена Сергія Білогородського, начальника Податкової служби України в Донецькій області Вадима Бондаренка. Ця інформація викликала природне обурення постраждалого народу на адресу влади. Тим більше, що за роз'ясненнями обуреним пасажирам пропонували звертатися за телефонами Донецької міськради, Донецької облради та Донецької облдержадміністрації, які були вивішені в касах поруч із табличками "технічна перерва". По закінченні транспортного страйку рух по всім міжміським маршрутам відновився.

Через своїх представників нардеп регіонал Бобков заявив, що не розуміє, чому його ім'я прозвучало в даному зв'язку, реакції від інших згаданих осіб не послідувало.

З приводу акції кореспондент Gazeta.ua звернувся з запитаннями до її організатора - директору "ДОПАС" Олени Бордюгової.

- У Донецьку рейдерськими атаками нікого не здивуєш, але ніколи раніше імена тих, хто цим займається, не звучали привселюдно. Як ви на це зважилися?

- Ми пішли у ва-банк, тому що вже знаходимося в такій ситуації, що немає виходу. Ми десятки мільйонів вклали у будівництво автовокзалу "Західний", а нам зараз з викраденими печатками створять кредитну заборгованість і таким чином заарештують все наше майно. Нас просто збанкрутять через неіснуючий борг. З печатками - це на раз-два-три. А підписи підробити - це звичайна практика. Зараз адже вже в Центр реєстрації приходять з підробленими підписами і вносять зміни в наші установчі документи і документи наших партнерів. Начальник держреєстрації зізнається, що на нього чинять тиск. Так що вчорашня акція - це вимушена міра. Хочемо, щоб нас почули. У зв'язку з тим, що у нас немає печатки, ми не можемо навіть в органи місцевого самоврядування звернутися. Адже без печатки я по суті ніхто. Підпис ставлю, але це підпис Людмили Іванівни з вулиці, а не директора. Нам навіть довідки не дали про відсутність печатки. Хоча я звернулася з заявою саме про викрадання печатки, бо вона у нас викрадена.

- За яких обставин це сталося?

- Печатку забрали у нашого фіндиректора працівники податкової міліції - без протоколу обшуку, без протоколу вилучення. У людини просто витрусили сумку, поламали сім-карту, протримали 15 годин і відпустили. Працівники, які її затримували, діяли як грабіжники, бо мета затримання була одна - забрати печатку. Фіндиректора випустили, не пред'явивши нічого, тобто, діяли абсолютно протиправно, порушили ряд статей і насамперед Конституцію, насильно утримуючи людину 15 годин, і нічого не пред'явивши у підсумку, окрім погроз! Погрожували: "Ми вас закриємо, заарештуємо".

- Як відреагували органи влади на вчорашній страйк?

- Мовчанням. Повною тишею. Зі мною ніхто не зв'язувався з органів влади. Після 18.00 рух відновився, ми компенсували бракуючі маршрути з наших резервів, втрати мінімізували. Це не було страйком, а було тимчасовим припиненням реалізації квитків та відправки автобусів.

- Звідки ви дізналися прізвища "обвинувачених" у рейдерстві людей, які були озвучені?

- У Центрі реєстрації управління держреєстрації Донецької міськради з'являються штатні працівники пана Білогородський, депутата облради. Ці юристи приносять документи з підробками. Викрадені печатки, я впевнена, у них (всього викрадено 5 печаток - наша і партнерів), і вони ними успішно користуються. Приносять протоколи загальних зборів, з яких випливає, що змінений директор. Але зміна відбувається не загальними зборами фактичних засновників. Там стоять підроблені підписи директорів і засновників. Народний депутат Бобков у нас виплив буквально в останній день - через тих же юристів, вони озвучують нам прізвища. А начальника податкової ми назвали тому, що я сама, як колишній працівник податкової міліції на сто відсотків знаю: жоден податковий працівник сам ініціювати беззаконня не буде.

- А ще, хоча і не через гучномовець, але ви називали в цьому зв'язку ім'я Олександра Януковича.

- Так, ми чули це ім'я від тих, хто на нас наїжджає - самими нахабним чином прикриваються цим ім'ям. Не чиніть опір, мовляв, це питання тижня-двох і вас не буде ... Дійшло до того, що наших двох директорів побили біля Центру реєстрації невідомі, яких привели юристи Білогородський. Людей просто витягли на вулицю з Центру реєстрації і стали бити! Попередили: "Ще раз тут з'явитеся і будуть заходи ще жорсткішими". Засновнику "ДОПАС" теж сипляться погрози. Йому пропонував Білогородський за сотні тисяч доларів віддати свою частку.

- Вашим засновником називають Владислава Дрегера - теж екс-депутата облради, який зараз сидить у слідчому ізоляторі і якого теж свого часу звинувачували в рейдерстві.

- У числі засновників у нас вже немає Дрегера, наші засновники - троє громадян України, називати не можу - якщо хочете, подивіться в держреєстрі. Одному з них пропонували відмовитися від своєї частки і після відмови погрожували.

- Ваші подальші дії?

- Якщо так і буде продовжуватися, вийдемо під стіни облдержадміністрації усім своїм штатом - 550 людей і зупинимо всі 49 автостанцій Донецької області. Зробимо це до нового року.


Зараз ви читаєте новину «"Реакцією влади на зупинку донецьких автовокзалів стало мовчання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути