середа, 26 лютого 2014 18:01

Працівників музеїв не пускали на територію Лаври через ситуацію в центрі Києва

Працівників музеїв не пускали на територію Лаври через ситуацію в центрі Києва

24 лютого територія Києво-Печерської Лаври тимчасово закрилася для відвідування через події в центрі столиці. Проте, як виявилося, адміністрація Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника не повідомила про це працівників музеїв, що знаходяться на його території.

"Вчора, 24 лютого, з обіду працівників багатьох музеїв, що знаходяться на території заповідника, перестали пускати на роботу. На наші вимоги не надають жодних пояснень, інформації, письмових розпоряджень щодо заборони заходити на територію свого місця роботи", - написала на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" Світлана Барандич, співробітниця Музею театрального, музичного та кіномистецтва України, що на території Національного заповідника Києво-Печерська лавра.

Пізніше на сайті заповідника все ж з'явилося оголошення про призупинення роботи 24 та 25 лютого "у зв'язку з подіями, які відбуваються у центральній частині м. Києва". Попри це, того дня музейники все одно прийшли на роботу. Вони пояснюють: питання термінової зміни графіку з ними не узгоджується.

"Заповідник самочинно відкриває або закриває територію через події, що відбуваються. І ми фактично стаємо заручниками. 24 лютого нам сказали, що нібито у бік Лаври рухається натовп і треба зачиняти музей. Ми сказали, що нікуди не підемо, адже знаємо, що було з фондами Музею історії Києва. Їх розікрали. Потім мало бути зібрання, але працівників не пустили на нього. Сьогодні заповідник працює у звичному режимі. Я вважаю, що це заслуга громадськості. Але не дуже розумію, чим, по факту, сьогоднішній день відрізняється від учорашнього, коли заповідник не працював", - розказала Gazeta.ua Валентина Бочковська, директор Музею книги та книгодрукування.

Натомість, у Музеї мініатюр, а також у Музеї коштовностей України, що теж розташовані на території Лаври, жодних незручностей у зазначені дні не відчули. Їхні співробітники телефоном розказали, що потрапили на роботу без перешкод.

Зараз ви читаєте новину «Працівників музеїв не пускали на територію Лаври через ситуацію в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути